Ország-világ

2005.02.07. 00:00

HÍREK – újdonságok

BAMA

Selyemcilindert és frakkot ajánl Ernyey
Kötelező a frakk a bálokba, bár néhány helyre szmokingban is beengednek – írja Ernyey Béla Sznobbarométer című legújabb könyvében. A frakkhoz, vagyis az elöl derékig érő, hátul két keskeny szárnyban végződő férfikabáthoz az orr-részén matt selyemmasnis, fekete borjúbőr papucscipő dukál. És persze a selyemcilinder is elengedhetetlen kellék.

Bajban vannak a párizsi divatházak
Rossz idők járnak a híres francia divatházakra, többségük a csőd szélén áll. Idén már csak nyolc cég mutatja be a kifutón kézzel varrt nyári kollekcióját. Két nagy múltú cég, a Balmain és a Torrente ugyanis bedobta a törülközőt.

Más ízű a bor a különböző poharakból
Megváltoztatja a bor élvezeti értékét a pohár formája, amelyből fogyasztják – állítják a nemes nedű kultúrájával foglalkozó szakemberek. Ezért újabban nemcsak a borokat tesztelik, hanem a hozzájuk illő poharak divattrendjét is meghatározzák.

Öltöztesse gyermekét a farsangra spenótnak!
Jelmezötletként a zsűrik mindig díjazzák a spenótot tükörtojással. Elég, ha a gyerekre zöld harisnyanadrágot ad zöld hosszú ujjú pólóval, amelyet sárga és fehér anyagból összevarrt tojásmotívum díszít. Az idei jelmezbálok slágere még a kutyás mentő, a rab és a gyorséttermi felszolgáló öltözéke.

Hideg időben fűthető a tatár cipőbetét
Feltalálta a fűthető csizmát egy tatárföldi férfi. A csizmába épített fűtőszerkezet negyedóráig működik, majd kikapcsol, hogy megelőzze a túlhevítést. Az újdonságot azoknak ajánlják, akik télen sokat ácsorognak a szabadban.

Csipkés, masnis fehérnemű a sláger
Finom, nőies, leheletkönnyű és szexis a divatos alsónemű. A melltartókat és bugyikat tüllcsipkék, szaténszalagok, masnik, összehúzások és befűzések teszik izgalmassá.


Struccbőrt, csikóprémet öltenek a francia férfiak
Bársonyba és selyembe, szőrmébe és bőrbe öltöztetik a férfiakat a párizsi tervezők. A Louis Vuitton cég amerikai divatkreátora, Marc Jacobs például perzsába, nutriába, csikó- és rókaprémbe, valamint struccbőrbe bújtatta
a manökeneket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában