Ország-világ

2005.02.08. 06:02

Kanada is ingyen érkezik

Újabban testközelből figyelhetjük a jégkorong elitjét. Az egész tavaly kezdődött, amikor Szlovákiát követően Kanada kétszer is megmérkőzött a magyar válogatottal. A hétvégén folytatódik a sorozat.

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="303"] Várhatóan a hét végi torna egyik legtekintélyesebb szereplője a szlovákok csillaga, Vladimir Orszagh lesz
[/caption]Péntektől a Papp László Sportarénában rendezik a Pannon GSM jégkorongtornát. A háromnapos rendezvényen a magyar válogatott mellett Kanada, Szlovákia és Németország szerepel. 
– Emlékszem, tavaly először még visszautasította a meghívót a kanadai szövetség – mondta Kovács Zoltán a jégkorong szövetség főtitkára. – Rengeteg munkába telt mire igent mondtak. Fenntartásaik voltak, nem ismerték Magyarországot, féltek az egésztől. Aztán Székesfehérváron remekül érezték magukat, s még akkor megígérték, hogy visszatérnek. Tavasszal jöttek is, s újfent nem csalódtak. 
A főtitkár elárulta, hogy a  mostani torna ötlete egyébként a szlovákok fejéből pattant ki. Ők kérték meg a magyar szövetséget
a rendezésre.
– Tavaly a bécsi világbajnokságon beszélgettünk erről először. Ma már ott tartunk, hogy jövő februárban is biztosan megrendezzük a viadalt. Fontos szempont, hogy egyik csapat sem kér fellépési díjat, csak a teljes ellátásukat kell fizetnünk.

68 millió forintba kerül

A Pannon GSM-kupa teljes költségvetése 68 millió forint. Az összeg egyharmada a budapesti Papp László Sportaréna bérleti díját fedezi. A fentmaradó összeg egy részéből fizetik a csapatok teljes ellátását, étkezését és szállását, valamint a torna pénzdíját. További költségek: a reklámfeliratok elkészítése, a jégpálya használata és a sajtótájékoztatók megrendezése.

A főtámogató kérése

A mobilszolgáltató több éves szerződést kötött a Magyar Jégkorongszövetséggel. Több tízmillió forinttal támogatja a sportágat. A cég minden olyan eseményt szponzorál, amelyen a nemzeti válogatott szerepel. Emellett az Alba Volánnal is van támogatói szerződése. A támogatásért cserébe átlátható, világos működést kér, s hogy a válogatott az eddigi évekhez hasonlóan sikeresen szerepeljen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában