Ország-világ

2005.02.18. 07:34

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület CSALÁDI PROGRAM
Farsangi mulatság Mátyás udvarában címmel jelmezes történelmi játékot és felvonulást tartanak a Várban szombat délelőtt 10 órától. (dná)

II. kerület NYÁRI TERV
Megkezdődtek a júniusban megrendezendő Kerület Napja előkészületei. Február közepén a városrészi művelődési és oktatási intézmények vezetői megbeszélést tartottak a polgármesteri hivatalban. (dná)

III. kerület ELMARAD
A ma este 19 órára az Óbudai Társaskörbe hirdetett Nagy István Zsolt fuvolaest betegség miatt elmarad. (dná)

IV. kerület HELYTÖRTÉNET
Folytatódik Újpest történetét feldolgozó programsorozat a városháza dísztermében. Péntek délután öt órakor dr. Sipos Lajos irodalomtörténész, egyetemi tanár Babits és Berda Újpesten című előadását hallgathatják meg az érdeklődők. A belépés díjtalan. (nvzs)

V. kerület ZAJÁRTALOM
Folyamatosan panaszkodnak a környékbeliek a Roosevelt téri Spenót-ház bontása miatt. A zaj elviselhetetlen, annak ellenére, hogy az önkormányzat többmilliós zajvédelmi bírságot rótt ki az építtetőre. A határozatot a cég megfellebbezte. (rv)

VI. kerület NEVELÉSI TANÁCS
Iskolaérettségi vizsgálatra várja február végétől a Terézvárosi Nevelési Tanácsadó a kerületi gyerekeket. A leendő első osztályosok szülei így már jóval az áprilisi beiratkozás előtt tájékozódhatnak gyermekük fejlettségéről. Telefon: 302-6692. (rv)

VII. kerület ISKOLAFELÚJÍTÁS
Rendbehozták a nagyhírű Madách Gimnázium épületét. A 690 millióból felújították a közműveket, új tornatermet alakítottak ki. Mindenütt kifestettek, és megszépült a külső vakolat is. A tanári szobát nyáron újítják fel. (rv)

VIII. kerület EBEK
A Józsefváros Közbiztonságáért Szolgáltató Kht. a 3500 helyi kutyatulajdonos többségét már ellátta kutyatisztasági felszereléssel.
A társaság a zacskók utánpótlásáról is gondoskodik. (dná)

IX. kerület BLUES FARSANG
A Ferencvárosi Művelődési Központban ma este 7 órától Blues-farsangot tartanak. Fellép a Blue Point, a K.E.P., majd Török Ádám és a Mini. (dná)

X. kerület KELETI MŰVÉSZET
Vasárnap, február 20-án 17 órától indiai táncgálát tartanak a Pataky Művelődési Központban. (dná)

XI. kerület Új utcanév
Örkény Istvánról neveznek el utcát az önkormányzat képviselő-testületének döntése értelmében. A közterület a Madár-hegyen épülő villanegyedben eddig névtelen volt. (ka)

XIII. kerület KÖZBIZTONSÁG
Évzáró állománygyűlést tartanak a kerületi rendőrkapitányságon a hétvégén. Összegzik a bűnügyi helyzet alakulásával kapcsolatos adatokat. (nvzs)

XIV. kerület KONCERT
Hangversenyt ad ma délután a Szent István király zeneiskola ütős- és tömegzenekara a Columbus utca 11. szám alatt. Vendégszólisták: Kéri György, az első magyar skótdudás és Schwimmer János operaénekes. (nvzs)

XV. kerület Pályázat
A Kossuth-hét keretében pályázatot hirdetett a Kossuth Nevelési-Oktatási Központ. A legsikeresebb pályázó elnyeri a Népművészet palotai kismestere címet. A műveket március 10-ig lehet leadni. (pat)

XVI. kerület Új hely
Az Alföldi utcából elköltözött a kátyúkárokat rendező osztály. A kerületben elszenvedett károkat a 401-1503-as telefonszámon kell bejelenteni. A kárigényt minden esetben írásban kell benyújtani. (pat)

XVII. kerület Szabályozási terv
A kerületi önkormányzat képviselő-testülete hozzájárult, hogy a Casys Kft. dolgoztassa ki és fizesse a Naplás út– Dormánd utca–Kiskút utca– Jászapáti utca által határolt terület szabályozási tervét. A cég jelezte vételi szándékát is. (pat)

XVIII. kerület VERS
Hazafias költészet a magyar irodalomban címmel rendez versmondóversenyt a Vörösmarty Mihály Ének-Zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázim. A versenyt március 10-én, csütörtökön 10 órától tartják a Magyar Kultúra Alapítvány székházában. (vz)

XIX. kerület PARKOLÓ
Őrzött parkolókat alakítanának ki a kerület több pontján. Legalkalmasabbnak a Petőfi utca és Nagysándor utca sarka látszik. (vz)

XX. kerület TEHETSÉGKUTATÓ
Ki mit tud?-ot szervez a Csili művelődési ház. Különféle előadói kategóriákban február 28-ig lehet jelentkezni. A nyugdíjasok számára külön versenyt hirdetnek. Ők március 12-ig nevezhetnek. (vz)

XXI. kerület ILLETÉK
Megváltozott az elsőfokú államigazgatási eljárás általános mértéke. 2000-ről 2200 forintra nőtt azon ügyek illetéke, amelyeknél a törvény nem határozza meg a külön fizetendő illeték mértékét. (vcs)

XXII. kerület CSALÁD
Ismét családi program színhelye lesz vasárnap a KUSZA. 9–13 óráig az Alma Együttes vidám, egészséges koncertje hallgatható meg Téli alma, nyári alma címmel. (vcs)

XXIII. kerület DÍJEMELÉS
Megemelte a testület a talajterhelési díjat. Ezt azoknak kell fizetniük, akik annak ellenére nem kötnek rá a szennyvízcsatornára, hogy erre lehetőségük volna. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában