Ország-világ

2005.02.15. 00:00

Kisebb népszámlálás lesz a diósdi szemét miatt

I. A.

Kisebb „népszámlálásra” van szükség Diósdon az új szemétszállítási szerződések miatt. A településen kétezer-kilenc-száz címzettből ezernégyszázan jelentkeztek vissza a hul-ladékszállítást végző Becker Érd Kft.-nél. Ezerötszáz ember főleg azért nem rokonszenvezett a cég által kiküldött biankó szerződésekkel és a kísérőlevéllel, mert abban a lakók kötelezettségei szerepeltek, de a cégé nem. Bár hat hulladéksziget és a lomtalanítás is benne lehet majd márciustól az új, megemelt árban.

Új nyilvántartást kell készíteni Diósdról a helyrajzi számok alapján. Százötven ember egyáltalán nem rendelte meg a szemétszállítást. A törvény és egy alkotmánybírósági határozat szerint a szolgáltatótól ugyan nem kötelező megrendelni a hulladékszállítást, de a szeméttel el kell számolni. Diósdon február 24-én tartanak nyilvános testületi ülést, amelynek várhatóan egyetlen napirendi pontja a szemétügy lesz. Árat többet között azért kell emelni, mert az igénybevevők száma 1400, az eddig nyilvántartott 3400 lakás helyett.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában