Ország-világ

2005.02.11. 06:05

Milliós kormányfői reggeli

Címkék#Vélemény

Száz fizetővendég és száz meghívott hallgatta végig Gyurcsány Ferenc miniszterelnök gazdasági előadását a Hotel Kem-pinskiben rendezett üzleti reggelin. Közben a fideszes Szijjártó Péter kint virslizett a mínuszokban.

Körmendi Gábor

Az üzleti reggelin Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy az ország jövője szempontjából jelentős kockázat az új lendületet vett „politikai és gazdasági, kádárista populizmus, amely tőke- és piacellenes”.

A Central European Business Centre (CEBC) rendezvényén hangsúlyozta, hogy az ország és a társadalom érdekében olyan változásokra van szükség, amelyekkel a közteherviselés igazságosabbá válik, az adóelkerülést jogkövető magatartás váltja fel, és megindul a közszolgáltatás reformja.

A miniszterelnök elhibázott törekvésnek nevezte a verseny és a piac államosítását, csakúgy, mint a társadalom piacosítását. Szavai szerint a kormány feladata az egyensúlykeresés. Úgy vélte, az ország akkor juthat a legmeszszebbre, ha tudomásul veszi, hogy a magántulajdon és a köztulajdon, a piac és az újraelosztás együtt van jelen.

Söjtörre emlékezve

A fideszes Szijjártó Péter az üzleti reggelivel egy időben Kovács László kedvenc reggelijét – egy pár virslit, barna kenyeret és tormát – fogyasztotta a Kempinski mögött. (Kovács az emlékezetes söjtöri ebédbotrány után közölte, ezt a menüt szívesebben fogyasztja.) – Azt tudjuk, mennyit kell fizetni, hogy a miniszterelnökkel reggelizhessünk, de arra volnék kíváncsi, azért meny-nyit kellene fizetni, hogy végre elkezdjen dolgozni is – mondta a politikus.

Százan fizettek, százan ingyen ettek a fogadáson

Mintegy száz fő fizetett azért, hogy a miniszterelnökkel reggelizhessen. A részvétel az előzetesen kiszivárgott 36 ezer helyett csupán (!) 20 ezer forintba került. Így a szervezők megközelítőleg kétmillió forint bevételhez jutottak a belépőkből. – A részt vevők fele meghívott volt, a másik fele pedig fizetőképes érdeklődő. A svédasztalos menüről nem tudok sokat mondani, mert elfoglaltságaim miatt nem sikerült reggeliznem – mondta lapunknak Somogyi Péter főszervező.

üzleti reggelin. Közben a fideszes Szijjártó Péter kint virslizett a mínuszokban. Körmendi Gábor -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában