Ország-világ

2005.02.03. 10:47

Négypárti egyeztetés közjátékkal

"Szakértői közjátékkal" megkezdődött az egyeztetés Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és a négy parlamenti párt elnöke között: Orbán Viktor Fidesz-elnök kezdeményezése ellenére a tanácskozáson nem vehetnek részt a meg nem hívott szakértők.

BAMA

A 2007 és 2013 közötti időszakra vonatkozó Nemzeti Fejlesztési Tervvel kapcsolatos tanácskozáson csütörtökön reggel 8 óra után néhány perccel a Parlament Nándorfehérvár-termében a tárgyalóasztal egyik oldalán Gyurcsány Ferenc kormányfő, Baráth Etele európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter, Kóka János gazdasági miniszter és Göncz Kinga, az esélyegyenlőségi tárca vezetője, a másik oldalon pedig a négy pártelnök foglalt helyet. A Fidesz és az MDF elnöke is szakértőivel együtt kívánt részt venni az egyeztetésen.

A pártok különböző elvárásokat fogalmaztak meg a találkozó előtt: az MSZP megállapodást akar a fejlesztési irányokat illetően, a Fidesz tanácsokat ígér, az SZDSZ az együttműködés képességét szeretné látni, az MDF pedig a párbeszéd megindulására számít.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában