Ország-világ

2005.02.24. 00:00

Nem Kulcsár a felbújtó

Megkezdődött az iratismertetés Szász Károly bántalmazásának ügyében. A nyomozóknak sem a tettestársat, sem a felbújtót nem sikerült megtalálniuk.

Nagy Eszter Dóra

Továbbra is tagad a Szász Károly megverésével meggyanúsított
N. Tibor – mondta lapunknak védője, Futó Barnabás. Az ügyben tegnap ismertették az iratokat a rendőrségen és várhatóan hétfőn tesznek vádemelési javaslatot a 37 éves férfi ellen. Futó megerősítette: védence továbbra is azt állítja, nem járt a bűncselekmény helyszínén.
Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnökét 2003. június 16-án verték meg, miközben az uszodába tartott. Kerékpárbalesetet színlelve tartóztatták fel a tettesek, a biciklin N. Tibor DNS-maradványait találták meg. A gyanúsított azzal magyarázza ezt, hogy korábban kipróbálta a kerékpárt, de nem tudja megmondani, hol és mikor. A tettesek seprűnyéllel verték meg Szászt, aki súlyosan megsebesült.
A PSZÁF volt elnöke a bűncselekmény után közvetlenül, már a kórházi ágyán a Pannonplast törvénytelen részvényfelvásárlásaival hozta összefüggésbe a történteket. Később kiderült: az ügyletek hátterében az azóta előzetes letartóztatásba helyezett és milliárdos sikkasztással megvádolt Kulcsár Attila állt. A Pannonplast-ügy nyomozása során robbant ki a brókerbotrány. Korábban felmerült, az álbróker állhatott Szász megverésének hátterében, ám ezt a hatóságok következetesen cáfolták. Az iratokban nem is szerepel a neve gyanúsítottként. Az viszont tény, hogy N. Tibor ismerte Kulcsár Attilát. Sőt többször beszéltek is telefonon. Futó szerint a két nagykanizsai férfi azért tartotta a kapcsolatot, mert Kulcsár gyakran adott pénzügyi tanácsokat védencének. Az ügyész szerint érdekes az is, hogy az iratokban semmi sem szerepel indítékként. Ráadásul azt a nyomozóhatóság is elismeri, hogy az egyik elkövető ismeretlen maradt.

Szász ujja mozdulatlan

Az orvos szakértő megállapította, Szász Károlynak a bántalmazás maradandó fogyatékosságot okozott. Ez a gyanúsított büntetését vádemelés esetén súlyosbíthatja. Szász ujja szenvedett maradandó károsodást. A bántalmazás során egyik kezének egy ujja annyira megsérült, hogy azt többé nem tudja kiegyenesíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában