Ország-világ

2005.02.12. 06:04

Német ének, szlovák siker a nyitányon

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="252"] Stehlik (középen), a szlovákok csatára okos góllal egyenlítette ki a németek előnyét a sportarénában
[/caption]Miroslav Satan köszöntésével indult a Pannon GSM jégkorongtorna a Papp László Sportarénában. A szlovákok egyik legnagyobb klasszisa századszor szerepelt a válogatottjukban.
Aztán sokáig nem volt mit ünnepelni, ugyanis a Németország–Szlovákia nyitómérkőzés első harmadában semmi sem történt. Majd a második harmad elején Alexander Barta meglepetésre a németeknek szerzett vezetést. A váratlan gólt követően Kölzig parádézott. Igazolta, hogy nem véletlenül választották 2000-ben az NHL legjobb kapusává. A harmadik harmadban már ő is kevésnek bizonyult. Előbb Stehlik lőtt pimasz gólt, Kölzig testéről pattintotta a kapuba a korongot. Majd Stümpel fektette el a német védelmet, és a pazar szóló befejezéseként a jobb sarokba lőtt (2-1).
Szlovákia 2-1-re nyert, ám a mintegy 150 fős német szurkolósereg nem zavartatta magát, a vereség ellenére is vidáman ünnepeltek. A magyar válogatott lapzártánk után játszott Kanadával. n Szabó Tamás

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában