Ország-világ

2005.02.15. 00:00

Papa újra gyanúsított lett

Papa, a volt fedett nyomozó összetűzött a hatalommal. Ismét bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.

Szemán László

Sándor István, aki fedett nyomozóként Papa néven volt ismert, bögyében lehet a hatalomnak. Korábban már felmentették egy sor bűncselekmény elkövetésének vádja alól. Hogy mik voltak ezek, csak nyolcvan év múlva tudhatjuk meg, lévén államtitok az egész ügy. Most tudni lehet, hogy miért vették elő ismét.

A Csongrád Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatalban gondatlanságból elkövetett hamis váddal gyanúsították meg. A Határőrség Kiskunhalasi Igazgatósága jelentette fel Tüysüz Mehmet Karcsika (7) ellopása és Törökországba csempészése kapcsán. Papa ugyanis a kétségbeesett édesanya kérésére megmozgatta ma is működő információs hálózatát.

Így olyan információhoz jutott, miszerint egy kecskeméti férfi fiának az útlevelével lopta ki tavaly július 11-én Röszkénél a török apa Karcsikát az országból. Papa nehezményezte, hogy a magyar hatóságok nem mozdultak azonnal a lopás hírére és keresetlen szavakkal bírálta a sajtóban a munkájukat.

– Már december elején megkerestek belügyi forrásból, hogy vigyázzak, mert nem nyelik le a hatóságok a bírálatot – mondta lapunknak Sándor.
Papa panaszt jelentett be a gyanúsítás ellen. Ő ugyanis nem jelentkezett a hatóságnál, hanem a kiskunhalasi határőrök keresték meg őt. Ezután pedig nem ellenőrzött információkat mondott el nekik, aminek ellenőrzése éppen a hatóság feladata volt.

– A tanúság az, hogy egyáltalán nem szabad segíteni a hatalomnak. Ahelyett, hogy Karcsikát keresnék meg és hoznák haza, velem szórakoznak – mondta.

Karcsikát más útlevelével hatan vitték el Magyarországról

A török apa egy algyői férfit keresett meg, hogy készítsen hamis útlevelet a gyereknek, ám ő priuszos, és inkább egy dunaújvárosi férfihoz küldte. Utóbbi egy székesfehérvári férfit ajánlott. A fehérvári férfi pedig szólt egy helybéli családnak, hogy 100 ezer forintért vállalják a közreműködést. A család Karcsika fotójával be is ment az okmányirodába, ahol hamis adatokkal el is készült az útlevél. Ezzel vitték aztán Törökországba Karcsikát.

Szemán László -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában