Ország-világ

2005.02.25. 00:00

Puhl Sándor megnyugodhat

Igazuk lett azoknak, akik arra fogadtak, hogy a Liga valakit visszaléptet majd Puhl Sándor javára. A ligatanács tegnapi ülésén a BKV csapatának technikai vezetője, Mátyás Tibor átadta a helyét a játékvezetők elnökének.

Lázár Lajos

A korábbi megállapodás szerint a profi klubok vállalták, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) február 28-án, hétfőn esedékes tisztújító közgyűlésén az egyik jelöltjük Puhl Sándor lesz az elnökségbe. Ezek után váratlanul érte az a bejelentés az amatőröket, hogy a profik mégsem tartják magukat a „paktumhoz”, és a számukra biztosított hét helyre az élvonalbeli csapatok hét képviselőjét nevezték meg. Tárgyalás tárgyalást követett, és akadtak olyanok is, akik még azt is tudni vélték, hogy a profik hetedik jelöltje valamilyen juttatásban részesül, ha visszalép.
A ligatanács tegnapi ülésén először abban állapodtak meg, hogy mégis támogatják Puhl Sándort. Arról viszont már nem kellett szavazni, hogy kit léptessenek vissza, mert Mátyás Tibor, a BKV Előre NB I B-s csapatának technikai vezetője erre önként vállalkozott. Ezzel pont került egy hosszas vita végére, de kérdés, hogy a titkos szavazásnál mindenki tartja-e majd a szavát.
Az amatőröknél nem volt vita arról, hogy Mezey Györgyöt támogassák, és a dunántúli megyék három jelöltje is könnyedén került a kiválasztottak közé. Az alföldieknél viszont botrányos összecsapások voltak. Csak a harmadik szavazás döntött. Ezen elfogadták a második szavazás eredményét, mert a sértődések miatti távozások következtében határozatképtelenné váltak. A jelen állás szerint immáron a profi és az amatőr tábornak is van hét-hét támogatottja, és a megállapodás értelmében a felek megszavazzák a másik jelöltjét.

Így szavaznak

A tisztújító közgyűlésen február 28-án a profikat 40, az amatőröket 60 küldött képviseli. Az elnöknek és az elnökségi tagoknak is meg kell kapniuk a kétharmados támogatást. Az elnök esetében ez jelenthet gondot, hiszen egy jelölt van. Az elnökség 14 posztjára viszont 25 jelentkező van. Az alapszabály szerint addig kell szavazni, amíg 14-en nem rendelkeznek a kétharmados többséggel. Az előzetes alku megkönnyítheti a választást, de a titkos szavazás tartogathat meglepetéseket.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában