Ország-világ

2005.02.21. 00:00

Tisztességes alkuért tüntetnek a gazdák

Stépán Balázs

Sokkal izgalmasabb lenne a budapestiek holnapi programja, ha Aba Botond és társai nem egyeznek meg a BKV szakszervezeteinek bérköveteléséről, s a sztrájk még most is tartana. Sem a buszok, sem a villamosok, sem a metrószerelvények nem közlekednének, a vidéki gazdák pedig erőgépeikkel, traktoraikkal lelassítanák a megélénkülő autóforgalmat. A főváros egy pillanat alatt lebénulna, sérülékennyé és kiszolgáltatottá válna.

A gazdák hajthatatlanok, ma reggel elindultak gépeikkel a főváros felé. Holnap a traktorok, kombájnok leparkolnak majd a Felvonulási téren, s a gazdák néhány traktorral a Parlament elé vonulnak. Felhívást adnak át a kormány képviselőjének, hogy végre megkaphassák a pénzüket, ne dugdossák azt különböző bankok üzleti vállalkozásaiba, mert a megélhetésükről van szó.

Egyre több tiltakozó akcióról szól a híradás. Előkerülnek a civil társadalom érdekvédő közösségei. A Fidesz-MPSZ elnöke évértékelője során úgy vélte, a politikusok egyedül semmire sem jutnak. Meg kell hallgatni a választópolgárt. Hátha tudja, mi a többismeretlenes képlet lényege és merre kell keresni a megoldást. Szemellenzős dolog a mélybe merülni és megkérdezni a polgárt, vajon mit akar. Nyilván kevesebb adót fizetni, jobban élni, az Adrián nyaralni, Ausztriában síelni, egyebeket. Tiszta sor, senki nem hülye. A gazdák tisztességes alkut szeretnének kötni az állammal. Ha másként nem megy, erőgépek parkolnak majd folyamatosan a Felvonulási téren.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában