Ország-világ

2005.02.18. 00:00

Tizennyolcezer lakás a panelprogramban

Idén csaknem 8 milliárdos keretből a lakóközösségek minden forintja mellé az állam és az önkormányzat is hozzáteszi a maga forintját a panelprogramban. Ennek keretében az épületek utólagos hőszigeteléséhez és gépészeti rendszereinek energiatakarékos felújításához, korszerűsítéséhez lehet vissza nem térítendő állami támogatásra pályázatot benyújtani.

Bán K.

Az ötödik esztendeje folyó panellakás-felújítási programban ismét döntés született a pályázati támogatások odaítéléséről. Olyan lakóközösségek, illetve önkormányzatok nyújthattak be pályázatot, amelyek a felújítási költségek egyharmad-egyharmad részét állják. Ehhez teszi hozzá az állam a maga egyharmadnyi támogatását.
A kormányzati támogatás ezúttal 27 települést, illetve önkormányzatot érint. Az önkormányzatok 415 nyertes pályázatot nyújtottak be panellakások korszerűsítésére, felújítására. Az állami hozzájárulás ebben a körben 2 milliárd 613 millió forint volt, ez a legmagasabb összeg
az utóbbi években. Tavaly 1,1 milliárd jutott 5930 lakás felújítására, azt megelőzően 1,9 milliárd 14292 lakásra.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában