Ország-világ

2005.02.24. 00:00

Útravaló néven új ösztöndíjprogram indul

n B. K.

A szülő uzsonnáscsomagot, a kormány útravalót csomagol a diák hátizsákjába. A batyuba az idén összesen egymilliárd, jövőre pedig 2,2 milliárd forint kerül az oktatási kormányzat elképzelései szerint. Az útravaló amúgy egy ösztöndíjprogram, ami 20 ezer tehetséges, ámbátor hátrányos helyzetű nebuló továbbtanulását igyekszik egyengetni. Az útravalóban újdonság, hogy nem csupán a diákok, hanem a tanárok is részesülhetnek belőle. A program keretében négyezer pedagógus kaphat támogatást ahhoz, hogy a hátrányos helyzetű gyerekeket felkészítse, megfelelő útravalóval lássa el, tanulmányi előmenetelüket segítendő.
Elsősorban a középiskolába pályázó nyolcadikosok és nevelőik részesülhetnek a támogatásból, hisz ez a helyzet, a pályaválasztás alapvetően határozza meg minden fiatal későbbi életét a tárca álláspontja szerint. De segíti a program a hátrányos helyzetűek érettségijét és a szakmaszerzést is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában