Ország-világ

2005.03.19. 00:00

Átszervezik a városházát

Egy héttel ezelőtt lapunk elsőként számolt be arról, a főjegyző vezetésével átszervezésekre készülnek a városházán. Akkor Tiba Zsolt nem nyilatkozott a Reggel megkeresésére, tegnap azonban már többet lehetett tudni.

Zsidai Péter

Bőhm András (SZDSZ) frakcióvezetőtől megtudtuk, a legfontosabb változás a közbeszerzési ügyosztály átalakítása lesz. Egy központosított osztályt hoznak létre, ahová átcsoportosítják az összes közbeszerzéssel foglalkozó munkatársat. Bőhm szerint ezzel sikerül javítani a beszerzések szakmai színvonalán.
Deák András (Fidesz) a közbeszerzési bizottság elnöke támogatja az ötletet. Ő azonban a közlekedési és a beruházási ügyosztályt nem rendezné ide, hanem meghagyná önállóságukat. Azért, mert ők írják ki a legtöbb pályázatot, itt dolgoznak a legtapasztaltabb szakemberek.
A koalíciós pártok azon még vitatkoznak, legyen-e városfejlesztési és -rehabilitációs ügyosztály. Illetve, hogy a főépítész irodája ide tartozzon vagy ne. Abban nincs vita, hogy szükség van az egységes költségvetési ügyosztály létrehozására. Ez irányítja majd a főváros gazdasági stratégiáját, pénzügyeit. A gazdasági ellátó ügyosztály munkatársait kiszervezik a városházáról, egy kht. foglakoztatja majd őket. A kétszáz hivatalnok elveszíti köztisztviselői státusát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában