Ország-világ

2005.03.23. 00:00

Egy hónapot késik a városházi leépítés

Zs. P.

A jövő heti fővárosi közgyűlés már biztosan nem tárgyalja a Városháza szervezetének átalakítását. Az erről szóló egyeztetéseket ugyanis még nem sikerült befejezni. Így csak április végén dönthet róla a közgyűlés. Bőhm András (SZDSZ) frakcióvezetőtől megtudtuk, jelenleg a főpolgármester-helyettesek és a főjegyző tárgyalnak. Különös tekintettel a felelősség és az irányítás elosztására. A létrehozandó városfejlesztési és -rehabilitációs ügyosztály ugyanis Bakonyi Tibor és Ikvai-Szabó Imre kettősének felügyelete alá kerül.

A közbeszerzési ügyosztály újragondolása szintén fejtörésre készteti a várospolitikusokat. A múlt héten arról volt szó, létrehoznak egy központosított közbeszerzési ügyosztályt, ahová a városháza összes ezzel foglalkozó munkatársat átirányítják. A vita tegnapi állása szerint a nagyberuházásokat bonyolító ügyosztályok már nem kerülnek ide. Nincs véleménykülönbség a gazdasági ellátó ügyosztály kiszervezésében. Ők a munkájukat egy, a főváros tulajdonában álló kht. alkalmazásában folytatják majd. A kétszáz hivatali dolgozó ezzel az átszervezéssel elveszíti köztisztviselői státusát.

Csalódott képviselő

Deák András (Fidesz) nem örült a hírnek. A szakbizottság vezetőjének meggyőződése, hogy a közbeszerzések javát bonyolító közmű ügyosztály képességeit meghaladják a rájuk bízott feladatok. Deáknak viszont nincs kifogása a beruházási és közlekedési ügyosztály önállóságának megőrzése ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában