Ország-világ

2005.03.09. 00:00

Erdeigomba-pástétom a városházán

Zsidai P.

[caption id="" align="alignleft" width="180"] Ikvai-Szabó havonta találkozna a kerületi polgármesterekkel
[/caption]Ikvai-Szabó Imre pompás falatokkal várta bemutatkozó sajtóreggelijére az újságírókat. Erdei gombás pástétommal, olívaolajjal öntött, fűszerezett, mozzarellagyöngyös, hideg tésztasalátával. Eredeti francia sajttálat, fűszervajakat, körözöttet, helyben sütött pepperónis, olívabogyós péksüteményeket, omlós,  házi narancs- és áfonyalekváros croissant kínáltak.

A fogadtatás jelzi, hogy a hatodik számú főpolgármester-helyettes másként képzeli az együttműködést, mint városvezető kollégái. Máris jelezte, kiemelt feladatának tekinti, hogy erősítse a kapcsolatot a kerületekkel. A Reggel kérdésére elmondta, kéthavonta rendszeres találkozókra fogja hívni a polgármestereket.

Az idei év legfontosabb teendőjének a városháza udvarának rendbetételét nevezte. Ígéretet tett rá, hogy nyáron már egy zöldfelülettel rendelkező közparkot vehetnek birtokba a budapestiek. Az ötödik kerületi önkormányzattal a napokban sikerült megállapodni az elhagyott üzletsor bontásáról. A hatóságnak kilencven napja van az engedély kiadására, ám addig sem tétlenkednek. Az udvar végső hasznosítására vonatkozó, nemzetközi pályázatot készítenek elő. A főpol- gármester-helyettes a művészeteknek is teret adó parkot szeretne ott látni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában