Ország-világ

2005.03.25. 00:00

Érdekházasság vagy férfiszerelem?

Szexmentes férfi–férfi házasságra készül Kis Krisztián (23) és Wolfgang Mleczkowski (61) német szabad demokrata politikus. Mint azt a Reggel a pártól megtudta, április 21-én, csütörtökön keresik fel az anyakönyvvezetőt Berlinben.

Körmendi Gábor

[caption id="" align="alignleft" width="315"] Krisztián nem titkolja, hogy a párválasztásnál a másik fél anyagi helyzete sem közömbös
[/caption]– Nem vagyok meleg, és Wolfgang sem az, csak egyszerűen szeret engem. Nemi érintkezés nincs köztünk, soha nem feküdtem le vele. Sőt, a mai napig külön ágyban alszunk. Sohasem fordult még meg a fejemben, hogy egy fiúhoz úgy nyúljak – mondta a Reggelnek Kis Krisztián, akit a politikus berlini otthonában értünk utol.

A fiatalember elmesélte, hogy jelenleg választottjával és leendő 92 éves anyósával élnek hármasban a legnagyobb békességben. Ezzel határozottan cáfolta azt a Németországból származó, lapunkban is megjelent sajtóértesülést, amely szerint ő bármilyen törvénybe ütköző cselekedetre készülne. – Segítek a páromnak a munkában, porszívózok, segítek neki bevásárolni, családias az életünk – folytatta a fiú. Krisztián 2003-ban hagyta el Magyarországot, és kőfaragóként próbált szerencsét Németországban.

– Miután otthagytam a munkámat, táncosnak álltam. Ment a szalontánc is, de főleg sztriptízeltem különféle bárokban és bulikon, egyszer még egy lánybúcsún is felléptem – mesélte. Később egy olyan bárban kapott munkát, ahol a lányok pénzért szerették a férfiakat. A német politikussal egy divatbemutatón találkoztak először.

– Szívesen hallgattam a történeteit, Wolfgang sokat fantáziált. Párválasztásomat az érzelem és az anyagi jólét egyaránt befolyásolta. Ha valaki Magyarországról külföldre indul párt választani, nagyon nagy az esélye annak, hogy egy nálánál sokkal gazdagabb partnert talál – folytatta történetét. A házasulandók nászajándék gyanánt egy Porsche terepjáróval kedveskednek maguknak, amelyet terveik szerint részletre vesznek a napokban. A boldogító igent április 21-én, csütörtökön mondják ki egy berlini anyakönyvvezető előtt. – Csak aláírás lesz, buli nem, szépen csendben összeházasodunk – foglalta össze a tényeket Krisztián.

A Reggel Budapesten megtalálta a jelenleg Berlinben élő fiú rokonait. Egy klasszikus belvárosi bérház második emeletén kezdtünk beszélgetni Krisztián két ott élő testvérével. Egyikük teljes névtelenséget kért magának.

– A fogadott testvérem hároméves korában került a családunkba. Az intézetből olyan nevelőszülőkhöz kerültünk, akiknek volt négy saját gyermekük, és később örökbe fogadtak még négyet. Katolikus neveltetést kaptunk, még Krisztián is járt misére, de cserkész is volt – mondta B. Krisztián (20), Kis Krisztián mostohaöccse.

A fiúktól megtudtuk, hogy Krisztián nem véletlenül hagyta el az országot. Mint mondták, elég sok vaj volt a fején. – Viselkedésével többször nagyon kínos helyzetbe hozta nevelőszüleinket. Rossz társaságba keveredett, élete nagy része még előttünk is rejtély volt. Csak azt láttuk, hogy ha pénzhez jut, azt azonnal és két kézzel kezdi szórni – emlékezett a múltra a testvér.

Legutóbbi budapesti látogatásuk során, amely december 7-től 17-ig tartott, botrányt botrányra halmoztak. – Minket is lehúztak egy picit, ugyanis apunak kellett kifizetnie az egyik szállodaszámlájukat, és most is tartoznak nekünk 400 euróval, azaz nagyjából százezer forinttal – közölte B. Krisztián.

Wolfgang beteg

A rövid telefonbeszélgetés is alátámasztotta azt a korábbi értesülést, hogy Wolfgang Mleczkowski igen beteg. Akadozottan beszél, nem sokra emlékezik legutóbbi budapesti útjából, ezért azt tervezi, hogy ha majd választottjával Törökországba utazik, megállnak néhány napra Magyarországon. Decemberben próbálta felvenni a kapcsolatot magyar szabad demokrata ismerőseivel is, de nem sikerült. „A házak, a Parlament nagyon szép” – hajtogatta többször is. Aztán „rosszakaróit” emlegette, akik valótlanságokat terjesztenek, például azt, hogy Krisztián feljelentette volna. Amióta pártjával, az FDP-vel vitái támadtak, inkább a cégével törődik, hogy legyen miből megélnie. „Nem vagyok gazdag, de annyi pénzem mindig lesz, hogy ketten kijöjjünk belőle.”

„A házak, a Parlament nagyon szép” – hajtogatta többször is. Aztán „rosszakaróit” emlegette, akik valótlanságokat terjesztenek, például azt, hogy Krisztián feljelentette volna. Amióta pártjával, az FDP-vel vitái támadtak, inkább a cégével törődik, hogy legyen miből megélnie. „Nem vagyok gazdag, de annyi pénzem mindig lesz, hogy ketten kijöjjünk belőle.” Krisztián nem titkolja, hogy a párválasztásnál a másik fél anyagi helyzete sem közömbös -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában