Ország-világ

2005.03.22. 00:00

Hírsáv

BAMA

Hosszabb ideig tart álláshoz jutnunk
A szakemberek szerint a következő hónapokban átmenetileg tovább nőhet a munkanélküliség. Az okok között található a sorkatonai szolgálat megszüntetése, a reálbérek és a nyugdíjkorhatár növekedése, az oktatás és a gazdaság igényeinek összehangolatlansága. A fentiekkel párhuzamosan az álláskeresés ideje is megnövekedett. (tv)

Munkakeresés (2004, átlagos időtartam, hónap)
Férfiak 17,6
Nők 15,4
Átlag 16,6
Forrás: KSH

Tulajdonosi hitelből vásárol a Matáv
Anyavállalatától, a Deutsche Telekomtól 28 milliárd forint hitelt vesz fel a Straub Elek vezette Matáv Rt. A magyar távközlési cég a hitelből fedezi a Telekom Montenegro 51,12 százalékos részvénypakettjének megvételét. A forintalapú, változó kamatozású hitel 2009 októberében jár le. (tv)

Strabag-fölény az állami megbízásoknál
A tavaly sikeresen zárult 1252 építőipari közbeszerzési eljárás összértéke 747,5 milliárd forintot tett ki. A legtöbb állami megbízást – összesen 111-et – a Strabag Építő Rt. nyerte el 163,32 milliárd forintért. Tunyogi László a Világgazdaságnak elmondta: a legmagasabb értéket az autópálya-beruházások képviselik. (tv)

Elszámolható 247 forintért a 95-ös oktánszámú benzin
Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal közzétette a 2005. április 1. és június 30. között alkalmazható üzemanyagárakat. Az ESZ-95-ös ólmozatlan motorbenzin elszámolható ára 247 forint literenként. Az
ESZ-98-as ólmozatlan motorbenziné 256 forint, a keveréké 247 forint, a gázolajé pedig 242 forint literenként. (tv)

A Malév internetes jegyértékesítése népszerű
A Malév idén márciusig egy-milliárd forintért értékesített repülőjegyeket a honlapján. A légitársaság ezzel már most annyi jegyet adott el a világ-
hálón, mint tavaly egész évben. Az online vásárlók körében a legkedveltebb útirány London, New York, Párizs, Brüsszel és Várna. (tv)

Biztonságosabbá válik az euró bevezetése
Draskovics Tibor pénzügyminiszter szerint biztonságosabbá válik az euróbevezetési menetrend hazánkban. A pénzügyi tárca vezetője azután nyilatkozott erről, hogy Brüszszelben módosításra került
a stabilitási paktum. (tv)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában