Ország-világ

2005.03.07. 06:20

Hírsáv

BAMA

Simicskó: jelentésekre kényszerített újságírók
Simicskó István, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint a honvédelmi tárcának a miniszter közvetlen irányítása alatt álló 25 tagú kommunikációs főigazgatósága arra kényszerítette a Magyar Honvéd című lap újságíróit, hogy a politikai pártok sajtótájékoztatóiról ne cikkeket, hanem jelentéseket írjanak. Akik nem vállalták ezt, azoktól „megváltak”. (sb)

Az MDF ötpontos terve a vidék védelmében
Az MDF ötpontos terv megvalósítását javasolja a kormánynak a mezőgazdaságból élők védelmében, versenyképességük javítása érdekében – mondta Habjánecz Tibor, a párt országos választmányának elnökségi tagja. Javasolják a nemzeti agrárkerekasztal újbóli felállítását is. Az országos választmány szinte egyhangúlag támogatta az MDNP-vel való egyesülést. (sb)

Gyurcsány megbeszélése az ukrán kormányfővel
Az Európai Unió Ukrajnára vonatkozó akciótervéről, a tiszai árvízveszélyről, valamint a magyar–ukrán gazdasági együttműködési, befektetési lehetőségekről tárgyalt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a hét végén Budapesten tartózkodó Julia Timosenko ukrán kormányfővel. A magyar kormányfő gratulált az ukrán akcióterv aláírásához, amely „Ukrajna  európai uniós csatlakozásának előszobája lehet”. (sb)

A becsületsértésről és a véleményszabadságról
A véleményszabadság és a becsületsértési, rágalmazási ügyek bírósági kezelése volt a témája a Nyilvánosság Klub Egyesület szombati közgyűlésének. Az egyesület tagjai megválasztották a szervezet 9 tagú ügyvivői testületét. A klub felkérné a volt III-as Főcsoportfőnökség tisztjeit, főtisztjeit, tegyenek jogi szankció nélküli tanúvallomást. (sb)

Pettkó András javaslatai az oktatási miniszternek
A kétszintű érettségivel kapcsolatos feladatok növekedése miatt három sürgős intézkedés megtételére szólította fel Magyar Bálint oktatási minisztert Pettkó András MDF-es képviselő. Arra kérte a tárca vezetőjét, hogy növeljék a tanárok érettségiztetésért járó díját, adjanak többlettámogatást az iskoláknak, továbbá csökkentsék a diákok anyagi terheit. (sb)

Kuncze Gábor az adóreformról
Elfogadhatatlanok az adóreform-bizottság javaslatai a szabad demokraták számára, mert bonyolultabbá, áttekinthetetlenebbé teszik az adórendszert – közölte Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke tegnap. Hangsúlyozta: a liberálisok szerint az adóreform célja gazdaságunk versenyképesebbé tétele. Ehhez kiszámíthatóbb rendszer kell, hogy stabilabb viszonyokat teremtsen, csökkentse a bürokráciát. (si)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában