Ország-világ

2005.03.29. 07:46

Lipcsei Péter a keretben

Újabb játékosok dőltek ki a magyar labdarúgó-válogatott keretéből. Nagypál Tibor vádlisérülést szenvedett, míg Hajnal Tamásnak kiújult a combizom-húzódása.

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="207"] A Ferencváros csapatkapitánya, a középpályás Lipcsei Péter hétfőn ünnepelte 33. születésnapját. Ekkor érkezett az „ajándék”. Lothar Matthäus szövetségi kapitány meghívta a bolgárok elleni szerda esti fellépésére készülő magyar keretbe.
[/caption]A sérülések miatt a Ferencváros játékosát, Lipcsei Pétert hívta be a szövetségi kapitány, Lothar Matthäus. Tegnap egyébként meglátogatta a válogatottat dr. Mezey György. Az MLSZ szakmai és edzőképző központjának igazgatója Matthäusszal egyeztetve a tavalyi Eb-n, illetve a Szófiában szerzett tapasztalatai alapján röviden bemutatta a bolgár csapat játékrendszerét. Ezt követően a keret a Pénzügyőr-pályán tréningezett, majd Matthäus a szerdai meccsről beszélt.
– Nehézségekkel küzdünk, de nem adjuk fel, nyerni akarunk Bulgária ellen – mondta. – Elvárom, hogy játékosaim az utolsó leheletükig küzdjenek a pályán.  Ha erre képesek, a közönség és jómagam sem fogok szemrehányást tenni nekik. Ugyanakkor természetesen abban bízom, hogy a jó küzdőszellem, a csapatmunka és egy-két kiemelkedő egyéni teljesítmény győzelmet eredményez majd.

Bármi áron...

Hriszto Sztoicskov bolgár szövetségi kapitány a svédektől Szófiában elszenvedett 3-0-s vereség ellenére is úgy véli, hogy csapata még nem veszítette el esélyét a továbbjutásra. „Nyerni megyünk Budapestre, bármi áron meg kell szereznünk a három pontot.” A védő Markov piros lapot kapott, s rajta kívül sárga lapok miatti eltiltás következtében a kulcsember Kisisev sem léphet pályára a Megyeri úton. Martin Petrov és Sztilian Petrov viszont újra bevethető lesz. „A következő hat találkozón ki kell harcolnunk a világbajnoki részvételt. Még számos meglepetés várható a csoportban” – jegyezte meg a bolgár szakvezető.

Ma Dunaújvárosban lesz az utánpótlásmeccs

A két ország U21-es válogatottja is selejtezőt játszik ma délután háromtól Dunaújvárosban (tévé: Sport1). A magyar fiatalok négy mérkőzés után a harmadik helyen állnak a százszázalékos Horvátország és Izland mögött. Bulgária csak az ötödik, ám egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint Izland, Svédország és a mieink. Róth Antal szövetségi edző gárdája a dunavarsányi edzőtáborozásból érkezik a meccs helyszínére.

Az U21-es keret

Fülöp (Tottenham), Molnár (Vasas) –, Regedei (Győr), Balogh (MTK), Máté (Diósgyőr), Mészáros (Honvéd), Vati (REAC), Takács (Honvéd), Pollák (MTK); Czvitkovics (MTK), Magasföldi (Fehérvár), Vadócz (Honvéd), Sándor (Győr), Bank (Kaposvár), Józsi (ZTE), Tőzsér (FTC); Kanta J. (MTK), Feczesin (Újpest), Jovánczai (Kaposvár), Tisza (Diósgyőr).

Szabó Tamás Bármi áron... Hriszto Sztoicskov bolgár szövetségi kapitány a svédektől Szófiában elszenvedett 3-0-s vereség ellenére is úgy véli, hogy csapata még nem veszítette el esélyét a továbbjutásra. „Nyerni megyünk Budapestre, bármi áron meg kell szereznünk a három pontot.”

A védő Markov piros lapot kapott, s rajta kívül sárga lapok miatti eltiltás következtében a kulcsember Kisisev sem léphet pályára a Megyeri úton. Martin Petrov és Sztilian Petrov viszont újra bevethető lesz. „A következő hat találkozón ki kell harcolnunk a világbajnoki részvételt. Még számos meglepetés várható a csoportban” – jegyezte meg a bolgár szakvezető. Ma Dunaújvárosban lesz az utánpótlásmeccs A két ország U21-es válogatottja is selejtezőt játszik ma délután háromtól Dunaújvárosban (tévé: Sport1). A magyar fiatalok négy mérkőzés után a harmadik helyen állnak a százszázalékos Horvátország és Izland mögött. Bulgária csak az ötödik, ám egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint Izland, Svédország és a mieink. Róth Antal szövetségi edző gárdája a dunavarsányi edzőtáborozásból érkezik a meccs helyszínére. Az U21-es keret Fülöp (Tottenham), Molnár (Vasas) –, Regedei (Győr), Balogh (MTK), Máté (Diósgyőr), Mészáros (Honvéd), Vati (REAC), Takács (Honvéd), Pollák (MTK); Czvitkovics (MTK), Magasföldi (Fehérvár), Vadócz (Honvéd), Sándor (Győr), Bank (Kaposvár), Józsi (ZTE), Tőzsér (FTC); Kanta J. (MTK), Feczesin (Újpest), Jovánczai (Kaposvár), Tisza (Diósgyőr). A Ferencváros csapatkapitánya, a középpályás Lipcsei Péter hétfőn ünnepelte 33. születésnapját. Ekkor érkezett az „ajándék”. Lothar Matthäus szövetségi kapitány meghívta a bolgárok elleni szerda esti fellépésére készülő magyar keretbe. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában