2005.03.18. 06:17
Liszt nélkül is besűríthető az étel
Szeretnék fogyni. Hogyan tudnám liszt nélkül besűríteni a leveseket és a főzelékeket úgy, hogy finom legyen, és emlékeztessen a megszokott ízre? (Kőrösi Boglárka, Komárom)
Zsidek László gasztronómiai szakértő, a Food Express elnöke: A leveseket és a főzelékeket legegyszerűbben saját alapanyagukkal tudja sűríteni. Ez a leg-energiaszegényebb megoldás. Miután megfőtt a leves, egy turmixgéppel vagy botmixerrel pürésíthetjük egy részét. Közben a zöldségek másik fele levesbetétként egyben maradhat. A főzelékekkel hasonló módon járhatunk el. Én egyébként teljes kiőrlésű lisztet használok az ételek habarásához. Ebből két fő részére egy evőkanálnyi elegendő a sűrítéshez, és az energiatartalma is elhanyagolható.