Ország-világ

2005.03.19. 06:30

Megőrizheti előnyét az FTC

Ma a 18. fordulóval folytatódik az élvonalbeli bajnokság. A listavezető Ferencváros megőrizheti előnyét a Fehérvár legyőzésével. A forduló nagy kérdése: lépést tart-e a zöld-fehérekkel a Debrecen, az Újpest és a Győr?

Lázár Lajos

A bajnoki címvédő Ferencváros szerdán vert helyzetből fordított Diósgyőrben, és mert a Debrecen botlott Győrött, a zöld-fehérek ismét hárompontos előnyre tettek szert. Az előny a riválisok szereplésétől függetlenül megmaradhat, mert a Fradi számára nem jelenthet különösebb gondot a nehéz helyzetben lévő Fehérvár legyőzése az Üllői úton. Még akkor sem, ha a zöld-fehérek kénytelenek nélkülözni három sárga lapja miatt egyik meghatározó játékosukat, Lipcsei Pétert.
A Vasas két győzelemmel kezdett, ma pedig van esélye arra, hogy sorozatban a harmadik tavaszi meccsét is megnyerje. A Békéscsaba ugyan pontot rabolt szerdán Zalaegerszegen, de kérdés, hogy elutazik-e a Fáy utcába a tervezett csapat. A klub hónapok óta nem fizet, ezért a csabai játékosok bármelyik pillanatban meggondolhatják magukat, és nem lépnek pályára. Dajka László edző már kijelentette, semmiképpen sem ül le a kispadra. Nehéz kilencven perc vár az MTK-ra az edzőt váltó Pápa otthonában. A Zalaegerszeg a Honvéd ellen szeretné feledtetni a rossz tavaszi rajtot.
A mai program legizgalmasabb összecsapásának a Debrecen–Diósgyőr-mérkőzés ígérkezik. A bajnokesélyes Ferencvárost és a Debrecent egyaránt legyőző Győr Pécsre látogat, ahol a vendégeknek nem sok babér termett eddig ebben a bajnoki idényben. Vasárnapra marad az Újpest–Kaposvár-összecsapás. A lila-fehéreknél nem játszhat a szerdán kiállított és eltiltott Simek Péter, valamint Juhár Tamás. Hiányozni fog a sérült Tóth Norbert is. Bizonyára sokan lesznek kíváncsiak arra, hogy a szerdán három gólt szerző kaposvári Oláh eredményes lesz-e a Szusza-stadionban.

A 18. forduló müsora

Március 19., szombat: Pápa–MTK 15 óra Vasas–Békéscsaba 15 óra Sopron–Nyíregyháza 18 óra Ferencváros–Fehérvár FC 18 óra Debrecen–Diósgyőr 18 óra Pécs–Győr 18 óra ZTE–Honvéd 18 óra Március 20, vasárnap Újpest–Kaposvár 11.30 óra

Pápa–MTK 15 óra

Vasas–Békéscsaba 15 óra

Sopron–Nyíregyháza 18 óra

Ferencváros–Fehérvár FC 18 óra

Debrecen–Diósgyőr 18 óra

Pécs–Győr 18 óra

ZTE–Honvéd 18 óra

Március 20, vasárnap

Újpest–Kaposvár 11.30 óra

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában