Ország-világ

2005.03.03. 07:43

Mi lesz Magyarország kedvenc regénye?

Mindenkinek van kedvenc regénye. Egy olyan könyv, amelyet mintha személyesen neki írtak volna. Olyan mű, amelytől nem tud szabadulni. A Nagy Könyv televízióműsor ezeket az írásokat ajánlja mindenkinek.

Parcsami Gábor

[caption id="" align="alignleft" width="193"] Pálffy István, a népszerű híradós Szerb Antal Utas és holdvilágát ajánlja
[/caption]A Magyar Televízióban a hónap elejétől látható A Nagy Könyv című műsor. Ötvenhárom napon keresztül hetvenöt országosan ismert művész, sportoló, író és televíziós egyéniség ajánlja élete legmeghatározóbb olvasmányát. A képernyőn vall olvasmányélményéről többek között Ákos, Alföldi Róbert, Halász Judit, Presser Gábor és Ónodi Eszter. A műsor készítői a március 15-i esti adásban játékra hívják az itthoni és a határon túli magyarokat. Az érdeklődő nézők elmondhatják, melyik a kedvenc külföldi és magyar regényük. Száz regényt jelölhetnek meg a játékban részt vevők. A könyveket az április 23-i műsorban mutatják be. Ebből a listából választhatják ki az első tizenkettőt.

A „győztes” írásokat őszre elkészülő filmek népszerűsítik. Szintén ősztől többfordulós vetélkedőket is láthatunk a televízióban az egyes művek köré szerveződő csapatok részvételével. Hogy melyik kötet lesz a magyar olvasók kedvenc könyve, az december 17-én derül ki.

A Nagy Könyv műsorban Pálffy István (45) Szerb Antal Utas és holdvilág című művét ajánlja. A neves televíziós műsorvezető elmondta: „Életem különböző szakaszaiban újra és újra elővettem ezt a könyvet. Mindig újabbnál újabb gondolatokat fedeztem fel benne. Elsősorban azért szeretem, mert az életről szól. Arról a nagy utazásról, amelyet mindannyian megteszünk.”

Szavazz és nyerj!

A játékban bármilyen magyarul megjelent regényre lehet szavazni. A nyomtatott szavazólapokhoz könyvesboltokban, könyvtárakban, iskolákban és a www. anagykonyv. hu weboldalon lehet hozzájutni. A szavazók között egy-egy 150 ezer, 100 ezer és 50 ezer forint értékű könyvutalványt sorsolnak ki. A játékszabályokról, az ismert írók, művészek, televízió-sok és sportolók által ajánlott irodalmi művekről bővebben a műsor internetes oldalán lehet olvasni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában