Ország-világ

2005.03.22. 06:36

Négy magyar elődöntős az európai kupákban

Malonyai P.

[caption id="" align="alignleft" width="259"] Két főszereplő, Bohus (balra, Dunaferr) és Kirsner (FTC), itt egymás ellen
[/caption]Két európai kézilabda kupában négy magyar elődöntős a nőknél, siker ez a javából. Főként, ha hozzátesszük, hogy három csapatunk dán ellenfelet búcsúztatott. Okkal emelte ki ezt a tényt Németh András, az FTC és a válogatott mestere, megjegyezve azt is, hogy Dániában a parlament „nemzeti kincsnek” nyilvánította a női kézilabdát.
Maradva az FTC-nél, a dán Gudmét egygólos hazai előnyét megőrizve verte ki az együttes az EHF-kupában, az ilyesmihez tartás kell, fegyelmezettség. E tulajdonságok birtokában volt a Bajnokok Ligájában küzdő Dunaferr is, amely szintén egygólos itthoni győzelem után jutott tovább – hetesekkel. Kiss Szilárd arra épített, hogy a Viborg nem szokta meg, hogy megszorongassák otthon, s valóban ideges lett a dunaújvárosiak remeklésétől a csapat.
A Cornexi-Alcoa hat, a Győri ETO tizenhárom gólos előnyét megőrizve játszott a Horsens, illetve a román Silcotub Zalau ellen – szintén idegenben. A székesfehérváriak dícsérete, hogy a dánok hiába készültek nagyon, edzőjük, Thomas Hylle kénytelen volt beismerni, hogy nem volt esélyük. A győri mester, Tóth Kálmán pedig annak örült okkal, hogy egy pillanatig sem volt vitás, melyik csapat jut tovább.

Ma Bécsben sorsolnak

Az elődöntők párosítására ma derül fény Bécsben, az érdekeltek: a Dunaferr, az osztrák Hypo Niederösterreich , a macedón Kometal Szkopje, a dán Slagelse (BL), az FTC, a Győri ETO, a Cornexi-Alcoa és a német HC Leipzig (EHF-kupa).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában