Ország-világ

2005.03.05. 08:17

Nem taktikázik a Domino

Hiába vezeti a D csoportot öt forduló után a Domino-BHSE, csak győzelemmel zárhat csoportgyőztesként az Euroligában. Ha így lesz, meglehet a Vasassal játszik a negyeddöntőben.

Malonyai Péter

Mindkét magyar csapat továbbjutóként száll vízbe ma délután az Euroligában. A különbség csupán annyi, hogy a francia Olimpic Nice-t fogadó Vasas biztos, hogy a második helyen zár, a Leonessa Brescia ellen játszó Domino-BHSE viszont ha nyer, az első helyen jut be a negyeddöntőbe. És a Domino nyerni akar, nem kér a második helyből. Győzni akar, már csak azért is, mert a csoportkör első fordulójában 7–3-ra kikapott Bresciában. Hiába vezetett 3–2-re a magyar csapat, kihagyott két fórt egymás után, amitől lendületet találtak a világklasszisokkal (Hinic, Barac, Csirics, Vicsevics, Roberto Calcaterra) kiálló olaszok.

Kovács István edző most okkal optimista, csapata az idén remekül pólózik, ráadásul az emberelőnyök kihasználásában is kedvező fordulat állt be az együttesnél (az Eger elleni derbin például 12 lehetőségből 9 gól született), márpedig a fórok jó kihasználása kulcskérdés a pólóban.

A Vasas természetesen győzelemmel akar zárni a csoportjában, amire jó esélye van a két magyarral (Császár György, Takács I Attila) fölálló nizzaiak ellen. Igaz, a gárda meglepetésre kikapott Szegeden (8-10), ám aztán úgy győzte le fölényesen az OSC-t (17-5), hogy főként a fiataloknak adott lehetőséget Földi edző. Nos, az ifjak közül Kelemen, Róth és Szőcs együtt öt gólt lőtt, így kellő önbizalommal várhatják tehát a mai mérkőzést. Ha a vízben is magabiztosak lesznek, akkor nem lehet gond, hiszen a klasszisok, a két Steinmetz, Vindisch és Varga Dániel mindig tudják, mi a dolguk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában