Ország-világ

2005.03.11. 00:00

Ősszel benépesül a Kálvin Center

Bár már érdeklődnek a bérlők a négyszintes épület irodahelyiségei iránt, csak októberben foglalhatják el azokat. Addig az üvegház alatti mélygarázst sem használhatja senki.

Tóth Tímea

[caption id="" align="alignleft" width="132"] Jelenleg csak az építő cég irodája működik a Kálvin Centerben
[/caption]Őszre benépesülhet a Kálvin téri üvegház. A jogerős használatbavételi engedélyt már megkapta a VIII. kerülettől a Kálvin Center Kft. osztrák tulajdonosa. A leendő irodahelyiségek iránt már többen érdeklődtek. A birtokbavételre azonban néhány hónapot még várni kell.
– A kivitelező nem végzett megfelelő minőségű munkát – mondja Fekete Gábor, a cég magyarországi megbízottja. – Eddig szakértői szemlék voltak. Jelenleg a szükséges javítások folynak, ezek várhatóan két- három hónapon belül befeje- ződnek.
Bár kívülről úgy tűnik, van mozgás az irodaházban, kizárólag az építészek dolgoznak egy hetedik emeleti helyiségben. Emellett időnként próbaüzemet is tartanak. A rendeltetésszerű működés előtt a jövőbeli bérlők igényeinek megfelelően kell kialakítani a belső helyiségeket.
– Az épületrész alsó szintjét egy nagy forgalmú szolgáltató intézmény foglalja majd el. A négy emeleten pedig irodák lesznek – közölte Fekete Gábor.
Jelenleg az irodaház alatti mélygarázs is üres, bár teljesen készen van. A125 férőhelyes parkolóházat a Kálvin Centerbe betelepülők használhatják majd.

Citrom-díjra javasolja

A modern irodaház építését a környéken élők többször kifogásolták. Pataki István (55) már több évtizede az irodaházzal szomszédos épületben lakik. Nevetségesnek tartja az üvegmonstrumot. A házukat is meg kellett magasítani egy emelettel a Kálvin Center árnyékoló hatása miatt. Bónis Anikó (26) jogászt az háborítja fel, hogy a városképtől enynyire elütő épületet emeltek a műemléki házak közé. – Fantáziátlan építmény, megérdemelné a Citrom-díjat – mondja.

Vélemények

Benkő Krisztián (25) egyetemista: – A berlini Potsdamer Platz jut eszembe a Kálvin térről. Bár ez attól csúnyább. Alapvetően nem ellenzem a modern építményeket. Merk Lili (26) diák: – Sokkal szebben kivitelezhették volna a Kálvin Centert. Így elég visszataszító. Ezért azokat lehet hibáztatni, akik engedélyezték.

Tóth Tímea Citrom-díjra javasolja A modern irodaház építését a környéken élők többször kifogásolták. Pataki István (55) már több évtizede az irodaházzal szomszédos épületben lakik. Nevetségesnek tartja az üvegmonstrumot. A házukat is meg kellett magasítani egy emelettel a Kálvin Center árnyékoló hatása miatt. Bónis Anikó (26) jogászt az háborítja fel, hogy a városképtől enynyire elütő épületet emeltek a műemléki házak közé. – Fantáziátlan építmény, megérdemelné a Citrom-díjat – mondja. Vélemények Benkő Krisztián (25) egyetemista: – A berlini Potsdamer Platz jut eszembe a Kálvin térről. Bár ez attól csúnyább. Alapvetően nem ellenzem a modern építményeket.

Merk Lili (26) diák: – Sokkal szebben kivitelezhették volna a Kálvin Centert. Így elég visszataszító. Ezért azokat lehet hibáztatni, akik engedélyezték. Jelenleg csak az építő cég irodája működik a Kálvin Centerben -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában