Ország-világ

2005.03.12. 00:00

Rogán üzeni: ne nézzenek madárnak!

Rados Virág

Továbbra is a csődtől félti a Belvárost az ellenzék. Rogán Antal V. kerületi Fidesz-vezető tűrhetetlennek tartja, hogy az új költségvetés több mint hétmilliárd forint privatizációs bevétellel számol. Ehhez járul még 2,5 milliárd forint hitel.
Ha a magánosítás nem sikerül, az önkormányzatnak év végére tízmilliárdos adóssággal kell szembenéznie. Rogán szerint Steiner Pál polgármester nem szolgált rá az eddigi bizalomra. Az ígért fejlesztésekből két év alatt semmi sem valósult meg. Nem alakították át a gyermekorvosi rendelőt, nem épültek szociális bérlakások, nem csinálták meg a Veres Pálné és a Cukor utca díszburkolatát. – Ne nézzen minket madárnak! – üzeni Rogán Steinernek.
A politikai ellenfele által szervezett tájékoztatóval szinte egy időben a polgármester kiegyensúlyozott költségvetésről beszélt. Beszámolt a szociálislakás-építés és az említett díszburkolat tervéről. A privatizációs bevételekre szerinte bizton számíthat a kerület. Steiner Pál hangsúlyozta: a kölcsönökkel jó feltételek járnak együtt.
A költségvetés bevételi főöszszege tizenkilencmilliárd, a kiadás alig több, mint huszonegymilliárd forint lesz az idén. 

Ne kelljen fizetni!

Rogán Antal ringbe száll Steiner Pállal az V. kerületi polgármesteri székért – számoltunk be róla korábban. A Fidesz-frakció március 24-re rendkívüli testületi ülést kezdeményez. Téma az ingyenes parkolás. Javasolni fogják, a testület vonja vissza korábbi határozatát. Vagyis ne kelljen a helyi autótulajdonosoknak az ingyenes parkolásra jogosító kártyáért fizetniük.

Rogán Antal ringbe száll Steiner Pállal az V. kerületi polgármesteri székért – számoltunk be róla korábban. A Fidesz-frakció március 24-re rendkívüli testületi ülést kezdeményez. Téma az ingyenes parkolás. Javasolni fogják, a testület vonja vissza korábbi határozatát. Vagyis ne kelljen a helyi autótulajdonosoknak az ingyenes parkolásra jogosító kártyáért fizetniük. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában