Ország-világ

2005.04.11. 00:00

Apjukkal maradhatnak a Sándor lányok

Tóth T.

[caption id="" align="alignleft" width="270"] Leila és Zsüliett apjával maradhat, de iskolába és óvodába nem járnak
[/caption]Nem kell visszavinnem a nevelőszülőkhöz a lányokat ! – mondja boldogan Sándor Tibor (46). – A kazincbarcikai gyámhatóság hozzájárult, hogy itt maradjon Leila és Zsüliett. Arra kértek, nyújtsam be a gyermekelhelyezési kérelmet.

Az apa a húsvéti szünetre hozta el lányait a borsodi nevelőszülőktől. Múlt pénteken a rendőrök vitték be mindhármukat a pesterzsébeti kapitányságra, mert Tibor nem vitte őket vissza határidőre. A gyámhatóság kétszer köröztette a lányokat, most úgy döntött, az apával lehetnek. Közben az édesanya azt mondta a Reggelnek, egyetért a döntéssel: a két kislány járhasson óvodába és iskolába. Azonban a kerületi iskolák teltházasak és a hatóság sem küldte el a gyerekek beíratásához szükséges iratokat. Az apa sérelmezi, hogy a Legfőbb Ügyészség nem tájékoztatja, foglalkoznak-e a miskolci és a kazincbarcikai hatóságokkal szemben megfogalmazott vádjaival.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában