Ország-világ

2005.04.30. 00:00

Bankkártyákkal csalt a magyar banda

Az Europollal és a német hatóságokkal együttműködve egy nemzetközi bankkártyacsaló bandát leplezett le a Nemzeti Nyomozó Iroda. Krajnyák Péter őrnagy szerint az elfogás azért is volt sikeres, mert a csoport egy nagyszabású akcióra készült.

Nagy E. D.

Orosz István bűnszervezetek elleni osztályvezető azt mondta: a tagok német szállodákba jelentkeztek be. Olyan helyeket kerestek, ahol nincs éjszakai portás. Ezt kihasználva az éjszakai órákban egy adathordozót szereltek be a bankkártya-leolvasóba. Ezzel leszívták azoknak a kártyáknak az adatait, amelyeket onnantól kezdve a készülékbe helyeztek.
A csipet kiszerelték, és egy nap leforgása alatt már el is készült az új, ám hamis bankkártya.
A csalók külföldön vásároltak a számlákról lehívott pénzből, mintegy negyvenötmillió forint értékben. Főleg nagy értékű műszaki cikkeket vettek, amelyeket Magyarországon adtak el.
Az első bandatagok Németországban buktak le, ott kilencen ülnek ott rács mögött. Budapesten hárman kerültek letartóztatásba. Az ő feladatuk a kártyák elkészítése volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában