Ország-világ

2005.04.05. 00:00

Egymilliós főszerepek

Nemrégiben a vetélytárs, a TV2 is beindította napi sorozatát. Nézettségük jóval elmarad a Barátok közt mögött, ám színészeik állítólag jobban keresnek.

Szilágyi Ágnes

A magyar televíziózás történetének egyik nagy pillanata 1998. október 26. Az RTL Klubbon megindult a Barátok közt című napi tévésorozat. Előtte ugyan a Magyar Televízióban adtak sorozatot, de nem naponta. Mexikói, brazil szappanoperák dömpingjét kapta a néző, ám saját gyártású a Barátok közt volt az első, amely egykettőre igen népszerűvé vált. Hét évnek kellett eltelnie, hogy a vetélytárs is műsort készítsen.

A Jóban Rosszban 2005 januárjában indult útjára. A startnál a Jóban Rosszban című sorozatról azt mondták: évi másfél millárd forintba kerül. A főszereplők és az epizodisták fizetését viszont üzleti titokként kezeli mindkét produkció. Csak viszonyítani lehet: négy évvel ezelőtt az a színész, aki majd fél évig szerepelt a Barátok köztben, szerződése szerint hetente nyolcvanezer forintért játszott. Becslésünk szerint akkoriban a főszereplőknek hetente legalább kétszáz-kétszázötven ezer volt a gázsijuk. Tehát manapság az idősebb, nézettebb napi sorozat főszereplői közel egymillió forintot kereshetnek havonta.

Ezért az összegért hetente legalább három-négy napot kell forgatnia reggeltől estig a színésznek. A Barátok közt gyártója is szerződésbeli titoktartásra hivatkozott. Bár azt hallottuk, hogy a gyártási költségek 18–22 százalékát a színészek fizetése képezi. Azt is rebesgetik, hogy az új sorozat, a Jóban Rosszban főszereplőinek magasabb a tiszteletdíja. Talán abban a reményben nyomták meg a tollat a szerződéseken, hogy egyszer majd utolérik a Barátok közt nézettségét. No meg hogy ezzel hűségre is sarkallják a színészeket.

A két sorozat számokban

A Barátok közt sorozatban az elmúlt években epizódszerepet játszott: Kovács Kokó István, Garamvölgyi László, Tahi Tóth László, Koncz Gábor, Oszter Sándor, Oszter Alexandra, Kótai Mihály, Reviczky Gábor, Pécsi Ildikó, Huszárik Kata, Benkóczy Zoltán, Pécsi Ildikó, Kovács István, Tímár Éva, Timkó Eszter, Janza Kata, Kimberly Tufo (az amerikai nagykövet felesége), Gyurta Dani. A Jóban Rosszban sorozatban a következők játszottak epizódszerepet: Lukács Sándor, Szakácsi Sándor, Schubert Éva, Gregor Bernadett, Balogh Erika, Michel Wild.

A Jóban Rosszban sorozatban a következők játszottak epizódszerepet: Lukács Sándor, Szakácsi Sándor, Schubert Éva, Gregor Bernadett, Balogh Erika, Michel Wild. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában