Ország-világ

2005.04.13. 00:00

Elítélik Tasnádi barátját?

Kilenc évvel tette után ma várhatóan elítélik Sebők Ferencet. A szegedi vállalkozó pere megkezdése után szökött Izraelbe.

Szemán László

[caption id="" align="alignleft" width="277"] A korábbi tárgyalási napokon kijárt Sebőknek a kommandós kíséret, ma is ez várható
[/caption]Kilenc éve, 1996-ban Sebők Ferenc, a szegedi vidámpark akkori tulajdonosa a parkban három húsz év körüli fiatalembert súlyosan megsebesített egy törött söröskorsóval. Súlyos testi sértés vádjával letartóztatták. A Csongrád Megyei Bíróság 1997-ben szabadlábra helyezte. Sebők nyomtalanul eltűnt. Mivel a bíróság nem vette el az útlevelét, felült egy Izraelbe tartó repülőgépre. Előbb Tel-Avivban, majd a főleg magyarok lakta Netanya városban nyitott éttermet. Mindkét szórakozóhely az Izraelben élő magyarok törzshelyévé vált. Végül Netanyában bukkantak rá a magyar hatóságok.

Az Interpol-körözés még kevés lett volna az elfogásához, hiszen Izraelben nem követett el bűncselekményt. Úgy tudjuk,  diplomáciai egyeztetést követően fogták el 2003 végén az izraeli hatóságok. 2004. május 17-én hozták haza. Kurta-furcsa szabadlábra kerülése, majd eltűnése után terjedő hírek szerint Sebők tagja valamelyik titkosszolgálatnak, ezért bántak vele hímes tojásként a hatóságok. Hazahozatala után cáfolta és képtelen állításnak nevezte a sajtóban, hogy akár az izraeli Moszad, akár más titkosszolgálat tagja lenne vagy lett volna. 1997-ben félbeszakadt tárgyalása tavaly július 13-án folytatódott a Csongrád Megyei Bíróságon. A vád ellene időközben több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletére módosult. Védelmét jó barátja, Tasnádi Péter egyik védője, Szikinger István ügyvédi irodatársa, Tuza Péter látja el.

Együtt szervezték az utcai harcosokat

Közel egy évtizede közösen szervezte Szegeden az utcai harcosok területi bajnokságát Sebők Ferenc és Tasnádi Péter. Ismeretségük, majd barátságuk közismert volt. Az is nyílt titok, hogy amikor a fővárosban élő Tasnádi megtudta, hogy barátját kiadja Izrael Magyarországnak, azonnal felajánlotta a segítségét.

Szemán László Együtt szervezték az utcai harcosokat Közel egy évtizede közösen szervezte Szegeden az utcai harcosok területi bajnokságát Sebők Ferenc és Tasnádi Péter. Ismeretségük, majd barátságuk közismert volt. Az is nyílt titok, hogy amikor a fővárosban élő Tasnádi megtudta, hogy barátját kiadja Izrael Magyarországnak, azonnal felajánlotta a segítségét. A korábbi tárgyalási napokon kijárt Sebőknek a kommandós kíséret, ma is ez várható -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában