Ország-világ

2005.04.13. 20:37

Gyújtogatás és gyilkosság

Rejtélyes robbanás történt szerda reggel Budapesten, egy társasház pincéjében. A helyszínen egy összeégett férfiholttestet találtak.

Nagy Eszter Dóra

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A szénné égett tetemről csak órák múlva derült ki, hogy férfi, és megölték. A tettes azért lobbanthatta lángra a holttestet, hogy így tüntesse el a nyomokat.
[/caption]Robbanás ébresztette a IX. kerületi Távíró utca 23. szám lakóit szerda reggel, nyolc óra előtt tíz perccel. Többségük csak egy halk puffanást hallott, de olyan is volt, aki csak a tűzoltók kiérkezését vette észre. Pár perccel később már kitessékelték a lakókat az épületből, mert a pincéből gomolygó füst elárasztotta a lépcsőházat. A tűzoltók kitörték a lépcsőfordulókban az ablakokat, hogy a menekülők levegőhöz jussanak.
– A feleségem később jött le a második emeletről, mint én. Rosszul lett, nagyon köhögött, ezért kórházba vitték – mondta a helyszínen Nagy Béla (69).  A férfi 55 éves felesége az egyedüli, aki ellátásra szorult. Enyhe füstmérgezést kapott, de csak pár órát tartották benn.
Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője szerint a lángokat rövid idő alatt megfékezték. Megtalálták a tűz fészkét is, a közelben pedig egy összeégett holttestet. Mivel felmerült a szándékos tűzokozás gyanúja, az ügyet átadták a rendőrségnek.
A lakók közösen használják a pincét. Egy-egy helyiség több lakáshoz is tartozik, ám mindegyiket zárva tartják. A társasház negyedik emeleti garzonlakásában lakó Simon Zoltánné (49) szerint az ajtókon kívül rács is védi a helyiségeket a behatolóktól. Így csak lakó juthatott be. Simonné gyors fejszámolást végez, csak egy lakás vietnami lakóiról nem tud semmit. Délután kiderült: az áldozat feltehetően ázsiai férfi, aki 20–30 év körüli, és gyilkosság áldozata lett. A rendőrség keresi az ismeretlen tettest.

Mucsi Ferenc (40)

Még pizsamában voltam, amikor hallottam egy tompa puffanást. Azt hittem, eldőlt a polc a szomszéd szobában. Megnéztem, de nálunk minden rendben volt. Aztán az erkélyről láttam, hogy gomolyog a füst, úgyhogy gyorsan felöltöztünk a családommal, és lerohantunk a ház elé.

Nagy Eszter Dóra Mucsi Ferenc (40) Még pizsamában voltam, amikor hallottam egy tompa puffanást. Azt hittem, eldőlt a polc a szomszéd szobában. Megnéztem, de nálunk minden rendben volt. Aztán az erkélyről láttam, hogy gomolyog a füst, úgyhogy gyorsan felöltöztünk a családommal, és lerohantunk a ház elé. A szénné égett tetemről csak órák múlva derült ki, hogy férfi, és megölték. A tettes azért lobbanthatta lángra a holttestet, hogy így tüntesse el a nyomokat. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában