Ország-világ

2005.04.02. 07:40

Helga belead apait-anyait

Parcsami Gábor

– Az elmúlt napokban szusszanni sem volt időm – árulja el Orosz Helga. – Az egyik színház próbájáról a másikra rohantam. Már alig várom, hogy párommal elbújhassunk a világ elől Csobánkán, a nyaralónkban. Ott nem lehet nem jól érezni magát az embernek. Friss a levegő, és gyönyörű a táj. Az emberek pedig sokkal nyugodtabbak, mint a városban. Ha végzünk a kert kicsinosításával, nagyokat kirándulunk a környéken. Felmászunk a legmagasabb hegyekre is, hogy gyönyörködhessünk a kilátásban.

Helga ma este a MU Színházban a Zsalakovics Anikó rendezte Örömgyilkosság című darabban játszik. – Elég nehéz darab, elgondolkoztatja a nézőt – mondja. – Olyan gondolatokat vet fel, amelyek mindannyiunkat foglalkoztatnak. Például azt, hogyan lehetünk boldogok, vagy mit keresünk a Földön. A színészeknek is mindent bele kellett adniuk. Nekem és két táncosnak az a feladatunk, hogy a színpadon megteremtsük a test, a lélek és a szellem egységét.

A művésznőt még láthatjuk a Budaörsi Játékszínben Ödön von Horváth Mit csinál a kongreszszus? című bohózatában, Luise Gift szerepében. A Ruttkai Éva Színházban pedig a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalben Beverlyként. Ha nincs annyi ideje, hogy kimenjen csobánkai kertjébe, Helga legszívesebben olvas. – Legutóbb Paulo Coelho Az alkimista című regényét olvastam – mondja. – Most hallottam, hogy eljön az április végi budapesti könyvfesztiválra. Mivel nagyon tetszett az andalúz pásztorfiú meseszerű története, ha csak tehetem, kimegyek, és dedikáltatom a kötetemet a szerzővel.

Orosz Helga

Szolnok, 1961. augusztus 9. 1986: Színi Akadémia, majd Madách Színház 1987: nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház 1991–: szabadfoglalkozású Főbb szerepei: Lujza (Ármány és szerelem), Emily Webb (A mi kis városunk), Eliz (A fösvény), Júlia (Rómeó és Júlia) Filmek: Szomszédok, Kisváros

1986: Színi Akadémia, majd Madách Színház

1987: nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház

1991–: szabadfoglalkozású

Főbb szerepei: Lujza (Ármány és szerelem), Emily Webb (A mi kis városunk), Eliz (A fösvény), Júlia (Rómeó és Júlia)

Filmek: Szomszédok, Kisváros -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában