Ország-világ

2005.04.20. 06:31

Hogyan őrizzük meg a vágyat?

Lehetséges-e éveken keresztül fenntartanunk az egymás iránti lángolást?

Farkas Cintia

[caption id="" align="aligncenter" width="129"] A szerelem kezdetén lángol a szenvedély
[/caption]Az egyhangúság, a mindennapok mókuskereke a párkapcsolatokban gyakran kioltja az erotikus vágyat. A szerelem kezdetekor a türelmetlen várakozás és a távollét fűti a szenvedélyt. Aztán elkezdődik a közös élet. Megnyugszunk, hogy magunk mellett tudhatjuk kedvesünket nap mint nap az ágyunkban. Az újdonságok, a közösen kitalált erotikus játékok hiányában aztán legtöbbször elmúlik a varázs. Pedig életünk legnagyobb részben unalmas hétköznapokból áll.

A pszichológusok szerint a házasságban a legnehezebb feladat a tartósság és az érzelmek életben tartása. A szenvedély egyik záloga az újdonságok közös keresése. A statisztikák azt mutatják, hogy a házastársi kapcsolatokban alaposan eltompul ez, így a szerelmi vágy három éven belül alábbhagy. Sokakban már biztos felvetődött a kérdés: hogyan őrizhető meg a szenvedély, mit kell tennünk, hogy párunk ne más karjában vigasztalódjon?

A legfontosabb, hogy gondolkodjunk okosan, legyünk kicsit ravaszak. Vigyünk a hétköznapokba is gyengédséget, humort, apró örömöket, melyekkel feltüzelhető a vágy. A tétlenség, az unalmas együttlétek nemcsak a szerelmi kedvet veszélyeztetik, hanem féltékenységet szülnek. A féltékenység pedig  előbb-utóbb szakításhoz vezet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában