Ország-világ

2005.04.09. 12:02

Ismét kifutott a Titanic

Bár a jéghegyeket még nem nyelte el teljesen a Golf-áramlat, a Titanic hajója újra kifutott. Igaz, ezzel a hajóval nem történhet semmi baj ezen a tavaszon, hiszen jelen esetben az óceán hullámai helyett a filmes tengerek nemzetközi vizei kerülnek előtérbe a 12. Titanic Budapest Nemzetközi Filmfesztiválon március 31-től április 10-ig.

BAMA

A megszokotttól eltérően idén nem ősszel veszi kezdetét a nemzetközi alkotások seregszemléje, amely köszönhető a Titanic legénységének. Ugyanis igazodni szeretnének a nemzetközi filmfesztiválok menetrendjéhez, így a jövőben tavasszal bontanak vitorlát a szervezők. A cél azonban változatlan, a magyar közönséggel továbbra is szeretnék megismertetni az elmúlt évek máshol nem látható filmtermését, s kiemelkedő rendezőit. Nem lehet meglepő, hogy az amerikai, francia, olasz alkotások mellett kanadai, cseh, ír, holland, norvég, orosz, de indiai, perui, dél-koreai, tajvani, hongkongi, thai, japán és kínai alkotások is láthatóak. A fesztiválon 61 filmet láthatnak az érdeklődők az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Kossuth és Toldi moziban, illetve az Örökmozgó Filmmúzeumban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában