Ország-világ

2005.04.09. 07:41

Ma este már nincs jó döntés

A mai döntőn már csak öt versenyző küzd a nézők kegyeiért. Az elmúlt héten is bejött a jóslatunk, Bartók Eszter esett ki.

Szilágyi Ágnes

Ezen a szombaton valószínűleg Gál Csaba Boogie és Torres Dani közül választja ki a zsűri a búcsúzót. A ma esti döntőn bárkit érhet meglepetés, bár a papírforma szerint Boogie esélyes a kiesésre. Hiszen az énekesfiút a zsűri már kétszer hozta vissza a versenybe.

Az idei Megasztár kicsit zűrösebb, mint a tavalyi. Talán, mert ezek a gyerekek már tudják, mit veszíthetnek. Az elmúlt évi versenyhez képest a díjak is komolyabbak. Lemez, lakás és autó a nyertesé. A mostani fordulóban a fiatalok szókimondóbbak, bátran kritizálják egymást, nem rejtik véka alá, ha a zsűrivel nem értenek egyet. A legtöbb kritikát Soma és Pély Barna kapta. Ám ők szakmabeliek, bírják a gyűrődést.

Tehetségkutató verseny a Megasztár vagy szimpátiatüntetés? Úgy tűnik, még a zsűri kritikája sem tudja a nézőket, a rajongókat eltántorítani kedvencüktől. Erre a legjobb példa Bálint Ádám, akiben az ítészek mindig találtak valami hibát. Ha mást nem, akkor nem volt stílusos a ruhája a dalhoz. Köztudott, hogy erre szakembert fogadott a TV2. Ennek ellenére Ádámot a közönség szavazatai sokáig benntartották a versenyben. A mai napig a lányok kedvence. Keddenként a New Orleans-beli koncerteken elég, ha Ádám elmosolyodik vagy megrázza a csípőjét, és a lányok sikolyától nem hallani a zenét.

Egy másik példán is megfigyelhető a közönség és a zsűri ízlésbeli különbözősége. A nézők már régen kiszórták volna a versenyből Bartók Esztert, a zsűri azonban kétszer is megmentette. Vajon mi lesz a Megasztár után a fiatalokkal? Olyan hírek járnak, hogy az első kieső, Kósa Yvett csak jövőre folytathatja az egyetemet, hiszen a verseny miatt nem íratkozott be. Pflum Orsi még a tartalékaiból él, vőlegényével már nem élnek nagy egyetértésben. Pál Tamás, miután kiesett, visszament a laboratóriumba, ahol eddig is dolgozott.

Ma este az öt versenyző – Tóth Gabriella, Gál Csaba Boogie, Palcsó Tamás, Molnár Ferenc Caramel és Torres Dani – swing- és reggie-számokat ad elő. Egyikük sem érdemel kiesést, mégis dönteni kell.

A zsűritag mind az öt fiatalt esélyesnek tartja

Pély Barna annyit árult el, hogy magában több fiatalt is esélyesnek tart a győzelemre. De hogy kiket, az titok. Hozzátette, nem véletlen, hogy éppen ők maradtak versenyben. A két Megasztár-csapatot összehasonlítva Pély, a zsűritag azt mondja, a tavalyiakban több volt a spiritusz.

Szilágyi Ágnes A zsűritag mind az öt fiatalt esélyesnek tartja Pély Barna annyit árult el, hogy magában több fiatalt is esélyesnek tart a győzelemre. De hogy kiket, az titok. Hozzátette, nem véletlen, hogy éppen ők maradtak versenyben. A két Megasztár-csapatot összehasonlítva Pély, a zsűritag azt mondja, a tavalyiakban több volt a spiritusz. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában