Ország-világ

2005.04.06. 00:00

Várják a budapesti polgárok véleményét

Kiss Gergely

Bárki elmondhatja véleményét a budapesti lakáshelyzetről azokon a fórumokon, melyeket a Lakáspolitikai Szakmai Kollégium hozott létre. A közelmúltban alakult szervezet Bakonyi Tibor főpolgármester-helyettes vezetésével őszre ígéri az új fővárosi lakáskoncepció kidolgozását.

– Tizenegy pontból álló kérdőívet készítettünk a budapestiek számára – mondta a Reggelnek Bakonyi. Ezek letölthetők a www.studiometropolitana.hu és a www.budapest.hu honlapokról. Célunk, hogy minél átfogóbb képet kapjunk a jelenlegi problémákról és az emberek igényeiről. A kérdőíveket hamarosan a postaládákba is eljuttatjuk. A polgárok május 15-ig küldhetik el válaszaikat a papírlapon feltüntetett e-mail és postai címre. A kollégium a cselekvési terv kidolgozásával a főváros kutató- központját, a Studio Metropoli-tana Kht.-t bízta meg. A cég civil és szakmai szervezetek javaslataira is számít. Az előzetes tervek szerint az elkészült koncepciót decemberben terjesztik majd a Fővárosi Közgyűlés bizottságai elé.

Romló helyzet

A fővárosban az egy főre jutó lakásméret elmarad az európai átlagtól. Ennek is köszönhető, hogy folyamatosan csökken a belső kerületekben élők száma. 1990 és 2002 között százezer fő költözött ki a belvárosból. Ez a szám az elmúlt két évben tizenkétezer volt.

Ez a szám az elmúlt két évben tizenkétezer volt. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában