Ország-világ

2005.05.28. 00:00

Újra indulnak a kenyaiak

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is indulnak világbajnok sportolók a Bécs–Budapest Szupermaratonon, sőt az ígéretek szerint kenyai futók színesítik majd a mezőnyt.

Riskó M.

Hogy mennyire embert próbáló feladat öt nap alatt 352 kilométert futni, azt csak azok tudják, akik egyszer már teljesítették ezt az ijesztő távot. Akik viszont egyszer beérkeznek a célba a Bécs–Budapest viadalon, azok rendre megfogadják, hogy soha többé nem vállalkoznak a szupermaratonra. Aztán mégis meggondolják magukat, s a következő évben újra ott toporognak a rajtvonalnál. Mint Belicza Béla világbajnok kajakos, aki október 19–23. között ismét lefutja a két fővárost öszszekötő távot. – Pedig tavaly, amikor beérkeztem a célba, biztos voltam abban, hogy engem többet nem lehet rávenni ilyen hosszú futásra – mondta Belicza. – Az idő múlásával azonban minden megszépül, így történhet meg, hogy idén is ott leszek a mezőnyben.

Ami a kenyaiakat illeti, az afrikai ország képviselői már tavaly is elindultak a viadalon, ám szégyenszemre csak a negyedik helyen végeztek a csapatok között. Tóth László egykori kiváló futó, aki a kenyai atlétákat Magyarországra csábította, korántsem elégedett az elmúlt évi eredménnyel, ezért most azon dolgozik, hogy az idei eseményre még jobb futókat hozzon Afrikából. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában