Ország-világ

2005.06.14. 00:00

A csábító lehetőségek világa

A modellkedés sokkal szerteágazóbb munka, mint amilyennek a laikus gondolná. Aki erre a pályára készül, jó, ha időben eldönti, melyik fajtáját választja.

BAMA

A kifutók világa vagy a műtermi modellkedés különböző képességeket kíván, és a siker sem érkezik ugyanolyan könnyen.

Fotómodell
A legtöbb lány arról álmodik, hogy híres fotómodell lesz. Pedig talán ez a legnehezebb. Nemcsak magasnak, karcsúnak és fotogénnek kell hozzá lenni, hanem mozogni is tudni kell. A fitt modell képes legelőnyösebb vonásait megmutatni, miközben testi tökéletlenségeit jól leplezi. Ezzel a munkával rengeteg pénzt lehet keresni.

Reklámmodell
Általában jól megfizetik őket is. A reklám megrendelője megveszi a jogot, hogy a modell képét bizonyos ideig felhasználhassa. Sajnos gyakran kikötik azt is, hogy ebben az időszakban más termékhez nem adhatja el magát.

Fehérneműreklám-modell
Ehhez a munkához tökéletes test szükséges. Az arc szépsége kevésbé fontos. Aki ezt választja, sok pénzt fog fitneszklubokra és testápolásra költeni, de a honorárium itt is magas.

Részmodell
Csak bizonyos testrészeit fényképezik. Gyakran előfordul, hogy meztelenül kell a kamera elé állnia. Ilyenkor persze a gázsi is magasabb.

Fürdőruhamodell
Fontos a kisportolt test és a viszonylag nagy mell. Arányos alakkal még az alacsonyabb lányok is labdába rúghatnak. Jó fizetésért, de kevesebbet foglalkoztatják őket.

Tévés reklámmodell
Nem könnyű ilyen megbízást kapni. Előnyt jelent, ha szép az orgánuma van valakinek. Izgalmas szakma, s viszonylag jól fizetik.

Divatbemutató-modell
Nagyon fontos a megfelelő magasság és a vékony testalkat. A szépség azonban nem elég. Járni is tudni kell. Mégpedig gyakran 12 centis tűsarkakon. Általában órabért kapnak. A komolyabb, nagyobb cégek próbát is tartanak a bemutatók előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában