Ország-világ

2005.06.21. 00:00

Aszfaltozással kezdik a középtávú tervet

Ha indul a hét, akkor indulnak az újabb nyári útfelújítások. Van olyan útszakasz, amit lezárnak, elterelnek, van, amit szűkítenek, illetve egyirányúsítanak. Abban megegyeznek az intézkedések, hogy a buszmegállókat mindenhol áthelyezik.

Zsidai P.

A rossz helyen parkoló autósok mindössze 48 óra türelmi időt kapnak. Ezt követően nincs kegyelem, elszállítják gépjárműveiket. A mostani útfelújítás azt jelenti, hogy különösebb felhajtás nélkül, de kezdetét vette Budapest középtávú fejlesztési tervének végrehajtása. A Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodájának tájékoztatása szerint ugyanis az aszfaltozások a Podmaniczky Program (PP) részét képezik. A nagy ívű terv a 2005 és 2013 közötti fejlesztéseket tartalmazza. Összesen hét területen tizennyolc elv alapján 130 konkrétumot jelöl meg 2100 milliárd forintért. A négyes, ötös metrótól Csepelig, a Belvároson át az óbudai gázgyárig és vissza a Moszkva téren át egészen a Józsefvárosig. A magprogramnak is nevezett csomagban nem említik, hogy az útfelújítások is ide tartoznának. Szerkesztőségünk ezért arra tippel, hogy az aszfaltozás a PP „hatékony város elvébe” illeszkedik, feltehetően a közúthálózat-fejlesztési konkrétumok körébe. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában