Ország-világ

2005.06.18. 00:00

Atkári: Demszky Gábor ne legyen főpolgármester

Demszky Gábor személye a gátja annak, hogy Budapest önkormányzata és a hivatal fejlődésnek induljon. Ezt Demszky egykori jobbkeze, Atkári János főpolgármester-helyettes nyilatkozta a héten.

V. Z.

– Az is jobb lenne, ha egy Demszky Gábornál alkalmatlanabb jelölt nyerne, mint hogy ismét ő legyen a főpolgármester – mondta Atkári. A főpolgármester-helyettes szerint az SZDSZ-nek találnia kellene egy jobb képességű főpolgármester-jelöltet. Az SZDSZ-ből kizárt politikus úgy látja, nyaraló- és terepjáróügyei miatt Demszky erkölcsileg és politikailag is megrendült. Így már csak a szocialistákkal közös jelöltként nyerhetne a választáson. Úgy véli, olyan emberre, aki megállíthatatlanul halad lefelé a lejtőn, nem szabad szavazni. Atkári közölte: jövő októberig, a választásig a posztján marad. Azután pedig akár az üzleti pálya is lehetőséget jelenthet számára. Ugyanakkor azt sem tartja kizártnak, hogy tovább politizáljon. Bőhm András, az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője sajnálatát fejezte ki Atkári Jánossal kapcsolatban, „hogy ide eljutott”. Úgy vélte, politikustársa „nekikezdett saját emlékműve építéséhez”.

V. Z. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában