Ország-világ

2005.06.03. 00:48

Budapesti városfejlesztés és közlekedés

Budapesti városfejlesztés és közlekedés címmel szakmai konferenciát rendez az IBC Hungary közösen a Világgazdaság című napilappal 2005. június 9–10-én, a Hilton Budapest WestEnd-ben. Az IBC–Világgazdaság konferenciák címen szervezett eseményen neves hazai szakemberek tartanak előadást arról, miként lehet élhetőbb várost teremteni Budapestből, és az agglomerációt hatékonyan bekapcsolni a főváros vérkeringésébe.

J. H.

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter tervezett előadásában a versenyképes közlekedést mint a versenyképes város alapját mutatja be. A Ferihegyi repülőtér fejlesztését, a városi közlekedésbe való bekapcsolását a Budapest Airport fejlesztési igazgatója mutatja be. A MÁV Rt. lehetőségeiről a budapesti elővárosi közlekedésben, továbbá a vasúti fejlesztési projektek városszerkezeti, ingatlanhasznosítási összefüggéseiről a MÁV fejlesztési osztályvezetője beszél. Gulyás László, a BKV Rt. DBR Metró Projekt Igazgatóság igazgatója a 4-es metró által érintett terek, térségek átalakulására, a szabályozási tervekre hívja fel a figyelmet.

Az ELEKTRA Budapest elektronikus jegyrendszert Koós András projektigazgató mutatja be. A közlekedési szövetség előkészítésének helyzetéről is beszélnek majd. A konferencián részt vevők megismerhetik a kormányzati városi közlekedéspolitikai koncepciót, valamint Budapest középtávú városfejlesztési programjának kiemelt fejlesztési javaslatait is. A konferencia témakörei között kiemelt jelentőséggel bír a közlekedésszervezési kérdések megvitatása, a szabályozási problémák áthidalása, valamint befektetési lehetőségek feltárása a városi közlekedésben és az ahhoz kapcsolódó iparágakban.

A résztvevők a konferencia során eszmét cserélhetnek más tapasztalt közlekedési, városfejlesztési szakemberekkel a budapesti közlekedésről, annak fejlesztési lehetőségeiről. A résztvevők a konferencián többletinformációkat szerezhetnek az állami koncepciókról és az európai uniós trendekről is. A rendezvényen nagyszerű lehetőség nyílik az informális kapcsolatok megerősítésére, valamint új ügyfélkör megnyerésére is. A konferencia szponzora az EDS Magyarország Kft. A konferencia teljes programösszeállítását, valamint a jelentkezés feltételeit megtalálhatják a www.ibc-hungary.hu honlapon. További információval az IBC Hungary kollégái állnak rendelkezésre, a 06-1/224-0850-es telefonszámon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában