Ország-világ

2005.06.20. 06:53

Bukásra ítélt versenyzők

Több tízezer érdeklődő szeme láttára suta tákolmányok potyogtak tegnap az Omszki-tóba, a reklámja szerint szárnyakat adó energiaital nevével fémjelzett röpnapon. Az osztrákok legértékesebb márkanevének segítségével sem sikerült megcáfolni az indulóknak a gravitáció törvényszerűségeit.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="268"] A röpnap egyik sztárja a High Sociaty elnevezésű csapat volt. A színesre pingált gép után a pilóták is szép ívben zuhantak az Omszki-tóba.
[/caption]A baráti társaságok és médiasztárok által készített, repülésre alkalmatlan objektumok – az első magyar űrhajóssal, Farkas Bertalannal megerősített zsűri szeme láttára – rövid nekifutás után látványosan belebucskáztak a budakalászi tó hullámai közé. A negyven induló közül a gödi illetőségű, B. Csobbanás nevezetű formáció nyerte a fődíjat. Ők másfél millió forinttal lettek gazdagabbak, mert a készpénzt választották a másik felkínált lehetőség, a pilótaképző tanfolyam helyett. A parton bámészkodó tömeg vevő volt az őrültségre és tapssal, no meg füttyel hallatta hangját az elviselhető hőségben.
Amellett azonban nem lehet szó nélkül elmenni, hogy ismét bebizonyosodott: a bámészkodók többsége felelőtlen és fittyet hány az életveszélyre. A Budapestről a tóhoz igyekvő autósok, miután átvergődték magukat a négyből egysávosra szűkített Szentendrei út miatt keletkezett dugón, parkolóhely híján a főút padkáján parkolták le autóikat. Majd a felelőtlen anyukák és apukák gyermekeikkel futkároztak és szlalomoztak át a buli helyszínére a forgalmas úton. Ezzel a frászt hozták a szabályosan Buda felé közlekedő autósokra. A folyamatos közlekedési veszélyhelyzetnek a környéken tartózkodó rendőrök is szemtanúi voltak, ám semmit nem tettek annak érdekében, hogy megszűnjön a balesetveszély.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában