Ország-világ

2005.06.04. 00:00

Egymillió forint jár a csepeli gyilkosért

Rekonstruálták annak a holttestnek az arcát, amelyet április 17-én focizó gyerekek találtak meg Csepelen, a Rózsa utca végén.

Szemán L.

[caption id="" align="alignleft" width="163"] A csepeli áldozatról készült rendőrségi rajz
[/caption][caption id="" align="alignleft" width="167"] A másik, 2002-es ügyben keresett szerb (?) férfi
[/caption]A fiatalok egyike az elgurult labdáért szaladt, amikor megpillantott egy földből kilátszó emberlábat. A dunai védgát oldalát a tűzoltók felásták, és rátaláltak egy legalább egy hónapja halott férfira. A sértettet, aki az eddigi adatok szerint minden bizonnyal drogos volt, meggyilkolták. Személyazonosságát eddig még nem tudták megállapítani, ezért a rendőrség a fejéről készült rajz közzétételével kéri a lakosság segítségét. Mint azt megtudtuk, még az is elképzelhető, hogy külföldi. Mindenesetre Magyarországon egyelőre senki sem ismerte fel. A budapesti rendőrfőkapitány, Gergényi Péter egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki a gyilkosról olyan adatokat közöl, aminek alapján azonosítható és meggyanúsítható a bűncselekménnyel.

A Reggel az ORFK honlapján bukkant rá egy olyan körözésre, amelyben a rendőrök egy brutális gyilkosság ügyében a lakosság segítségét kérik, és a felhívásban közölt egyik fotó kísértetiesen hasonlít a csepeli áldozatról készült rajzra. 2002. március 1-jén hajnalban Kőbányán, az Óhegy parkban egy fej nélküli holttestet találtak a rendőrök. A fejet március 17-én a Gellérthegyen járókelők találták meg. Igazságügyi orvos szakértői vizsgálattal megállapították, hogy a fej és a törzs összetartozott, ugyanannak a testnek a darabjai. Az Interpol bevonásával azonosították az áldozatot Vujicic Milorad (49) jugoszláv állampolgárként. Végül aztán a DNS-vizsgálat is beigazolta, hogy ő az áldozat.

A rendőrség 2002 augusztusában tette közzé a felhívását, amelyben két férfit kerestek, akik a VIII. kerületi Kálvária téren béreltek lakást. E két férfi egyikére hasonlít a csepeli áldozat. Ő vélhetően szerbia-montenegrói állampolgár. Vujicic Milorad meggyilkolásának ügyét időközben a magyar rendőrök átadták a szerb hatóságoknak. Az  emberölés tettese azóta is ismeretlen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában