Ország-világ

2005.06.22. 06:41

Gondozza mindig szeretettel a testét!

Nem kell tartania az öregedéstől, ha tudja, mire kell ügyelnie az évek múlásával. Teste és lelke ápolásával elérheti, hogy mindig kirobbanó formában legyen.

BAMA

20 és 30 között
– Néha azért aludjon!
Majd kicsattan az egészségtől, gond nélkül képes talpon maradni 24 órán át. Azért vigyázzon, a túlzott vagánykodás néhány év múlva megbosszulja magát. Most van testi teljesítőképességének csúcsán. Használja ki, mozogjon rendszeresen. Figyeljen oda, mit eszik, sok zöldséget, gyümölcsöt, kalciumban és szénhidrátban gazdag ételeket válasszon.

31 és 45 között
– Sokasodó terhek
Aki túl van a harmincon, nehezebben piheni ki magát. A munkahelyi hajtást csak úgy bírja az esti főzőcskézős-leckekikérdezős programok mellett, ha rendszeres életet él. Aludjon eleget, különben könnyebben leteríti a stressz. A feszültség gyengíti a szervezet állóképességét. Ez ellen a sport a legjobb orvosság. Kocogjon, járjon jógázni, szobabiciklizzen. Ha túl elfoglalt ahhoz, hogy konditerembe járjon, megteszi a reggeli torna. Jó feszültségoldó a kiegyensúlyozott szexuális élet. Ha harminc fölött vállal gyereket, várandósan is legyen fitt.

46 és 60 között
– Jó szívvel súlyzózhat
A szívpanaszok elkerülése érdekében ne kezdjen szigorú fogyókúrába, de figyeljen, mit eszik. Ne vigye túlzásba a sajtfogyasztást, kerülje a tejfölt, a vajat. Készüljön a klimaxra, kérje ki nőgyógyásza tanácsát. A kezelés elviselhetőbbé teszi a kellemetlen tüneteket. Ha húsz év kihagyás után most jut eszébe a testmozgás, vizsgáltassa meg a szívét. Emelgethet könnyű súlyzókat, kirándulhat, sétálhat. Ne legyen türelmetlen: a javuláshoz legalább három hónap kell.

múlásával. Teste és lelke ápolásával elérheti, hogy mindig kirobbanó formában legyen. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában