Ország-világ

2005.06.21. 00:00

Keresztre feszítették, „ördögöt” űztek – halálra

Rénes Marcell

A XXI. században szinte hihetetlen hír: lánccal keresztre feszítettek, éheztettek, és halálra kínoztak egy fiatal apácát a romániai Tanacuban lévő egyik kolostorban, így akarva kiűzni belőle az ördögöt. A Mediafax román hírügynökség szerint a 23 éves lányt rosszullétek környékezték, egyre gyakrabban lettek rohamai, s a zárdafőnök biztos volt abban, hogy testét és lelkét „gonosz szellemek” vették birtokukba. Irinát a kolostorfőnök és négy apáca behurcolta egy külön helyiségbe, lánccal egy fakereszthez kötözték, száját betömték egy törülközővel. Így maradt keresztre feszítve a hideg falak között, étlen-szomjan három napig. Azután kómába esett, és szívinfarktust kapott.
Annyiban szerencsére emlékeztet a jelen korra az eset, hogy az ügyben rendőrségi eljárás indult, s az orvosok szerint a fiatal apáca valójában pszichikai jellegű betegségben szenvedett. De hogy egyébként milyen hiedelemvilág adhatna felmentést egy gyilkosság alól egy európai, sőt rövidesen uniós tagállammá váló országban, az számomra rejtély. No persze éppen ilyen felfoghatatlan arról olvasni, hogy a Vatikánban ördögűző tanfolyam kezdődik – bár ott szerencsére pszichológiai-orvosi ismereteket is oktatnak, éppen a fentihez hasonló „tévedéseket” elkerülendő – vagy arról, hogy sátánista indíttatásból követnek el fiatalok szörnyű bűntetteket.
Biztos, hogy számos titokzatos, „emberfeletti” dolog létezik ebben a világban, de ha lehet, maradjunk csak meg Istennél, és higgyünk abban, hogy ő jó. Az ördögben pedig minimum kételkedjünk egy kicsit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában