Ország-világ

2005.06.10. 06:41

Két hónapig metró nélkül maradunk

Holnaptól nem jár a 2-es metró a Stadionok állomás és a Deák tér között augusztus 19-ig. Helyette pótlóbuszok viszik az utasokat. Lényegében ugyanarra készülhetnek fel a budapestiek, mint tavaly nyáron.

Vajta Zoltán

A Volvók elkülönített buszsávban, csaknem akadálytalanul közlekednek. A Stadionok metróállomás hátsó, Stadion szállónál lévő kijáratánál lehet felszállni rájuk a Kerepesi úton. Ott, ahonnan a 77-es trolibusz is indul. A Baross tér felé félúton a befelé haladó buszsáv a belső sávban folytatódik. A Keletinél a metróépítkezés miatt amúgy is korlátozták a forgalmat. A buszok most tovább nehezítik az autós közlekedést. Az autósok így jobban teszik, ha elkerülik a környéket. pótlóbuszok a Rákóczi úton a metró vonalát követve haladnak majd az Astoriáig. Ott a villamosvágányra kanyarodva érik el a Deák teret. Idén a Kossuth téren megáll a metró, a Batthyány téren viszont nem. Ide a Moszkva térről a 11M pótlóbusszal lehet eljutni.

A pesti külső kerületi lakosokat maratoni hosszúságú buszjáratok kárpótolják. Rákoskeresztúr városközpontjából 161E jelzéssel indul gyorsbusz a Blaha Lujza térre. A 144-es autóbusz meghosszabbított útvonalon, Rákosszentmihályról a Blaha Lujza térig jár. A 80-as és a 81-es trolibuszok összevontan közlekednek az Örs vezér tere és a Keleti pályaudvar között. Budán a 60-as busz útvonalát módosítják. Így a jármű nem a Batthyány, hanem a Nyugati térre viszi az utasokat. A 47-49-es villamosok az Astoriánál fordulnak vissza.

Sűrítik a járatokat

Gyakrabban közlekednek az 1-es, az 1A, a 2-es, a 4-es és a 6-os villamosok. A 3-as metrót is sűrítik, akárcsak a 9-es, 85-ös, gyors 85-ös, 98-as, gyors 98-as és a Keresztúr-buszt. A Moszkva tér környékén és az Örs vezér terén az utolsó felszíni járatok később indulnak. A szentendrei és a gödöllői HÉV is tovább közlekedik szombattól. Kicserélik a síneket a stadionok és a Keleti pályaudvar között. A Blaha Lujza térhez hasonlóan újítják fel a Baross tér, az Astoria és a Batthyány tér állomásait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában