Ország-világ

2005.06.02. 06:17

Máris változások az MTK-nál

A bajnokság befejezését követően a válogatottak kivételével szabadságon vannak a játékosok, a vezetők számára viszont ez a legmozgalmasabb időszak. Dönteni kell arról, hogy kiket engednek el, és kik kerülnek majd a távozók helyére.

Lázár Lajos

A bronzérmes MTK-nál jelentős változás várható. Az már biztos, hogy dr. Füzi Ákos az osztrák Admira Wacker csapatánál folytatja. Közös megegyezéssel szeződést bontott az MTK a brazil Welton Silvával, és a saját nevelésű Elek Norberttel. Van külföldi érdeklődő a válogatott hátvéd, Juhász Roland iránt, de neki élő szerződése van, és csak abban az esetben engedik el, ha megkapják érte a kért összeget. Elképzelhető, hogy Czvitkovics Péter is távozik. Kanta Szabolcs kevés lehetőséget kapott az elmúlt bajnokságban, ezért szívesen kölcsönadnák. Illés Béla viszont jelezte, hogy még egy évig a kék-fehérek rendelkezésére áll. „A távozók helyére fiatalok érkeznek, az NB I B-s Bodajk csapatában játszó MTK-sok valamennyien visszatérnek” – mondta Garami József, a kék-fehérek szakmai igazgatója.

Az Újpest megállapodást kötött a Feyenoord együttesével, és a holland klub vállalta, hogy a lila-fehérek egyik utánpótlás korosztályának képzését kiemelten kezeli. Ezt a csapatot fiókcsapatként szeretnék benevezni az NB II-be. A szakmai munkát Kiprich József, és az eddigi pályaedző, Véber György irányítja majd. A felnőtteknél Mészöly Géza segítője Véber helyett a belga Valere Billen lesz, aki a Lokeren másodedzője volt. A lila-fehérek nem tartanak igényt a szerb Ivan Popovicsra, akiért Vojvodina 110 millió forintot kérne. Elmehet a kölcsönkapott Németh Norbert is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában