Ország-világ

2005.06.09. 06:55

Nem fellebbezett a Fradi

A Ferencvárostól több játékos távozhat, mint amennyi érkezik. A csapat jövő évi kerete még nagyjából sem körvonalazódik. A vezetők sincsenek a helyzet magaslatán, még mindig nem döntöttek arról, hogy megfellebbezik-e a Liga Fegyelmi Bizottságának határozatát.

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="80"] Szűcs Lajos nem megy nyaralni, hanem a Rojik FC pályáján edz
[/caption]A Ferencvárosnál kicserélődhet a játékoskeret. A csapat hátvédje, Bognár Zsolt már távozott, Sopronban folytatja pályafutását. Egyéves szerződést kötött Pintér Attila együttesével. Rajta kívül a szakmai stáb könnyűszerrel búcsút mondana két csatárának, Alekszandar Bajevszkinek és Robert Vagnernek, valamint a középpályás Szkukalek Igornak is. Ugyan egyiküknek sem jár le a szerződése, ettől függetlenül inkább házon kívül látnák őket. Szkukalekkel például már szerződést bontott a zöld-fehér egyesület. A szlovákiai középpályás Achilles-ín-műtéten esett át, elvileg két hónap múlva edzésbe álhatott volna. A további idegenlégiósok közül Marius Sasunak, Sorin Botisnak, valamint Adem Kapicnak jár le a szerződése, ők alighanem elhagyják Magyarországot, és külföldön folytatják pályafutásukat.

Rajtuk kívül Balog Zoltán, Lipcsei Péter, Huszti Szabolcs, Sowunmi Thomas, Szűcs Lajos és Szalai Tamás válik szabaddá. Huszti az elmúlt időszakban többször kijelentette, hogy elhagyja a Ferencvárost, menedzsere, Vladan Filipovics elmondta, számos külföldi klub érdeklődik iránta. Szóba került a neve a skót bajnok Rangersnél és az angol West Bromwichnál, Gera Zoltán csapatánál is. Utóbbi együttes már tavaly vitte volna, ezúttal július 1-je után már ingyen szerezhetné meg. Szűcs Lajost marasztalja a Fradi, a kapus megkezdte a tárgyalásokat az egyesülettel, de ettől több még nem történt.

– A menedzserem természetesen külföldön is érdeklődött, ám konkrét ajánlatot nem kaptam – mondta Szűcs. – Imádom a Ferencvárost, itt képzelem el a jövőmet, Magyarországon nem játszanék máshol. Csak abban az esetben folytatnám külföldön, ha anyagilag előnyösebb feltételeket kapnék. Jelenleg aktívan pihenek, a Rojik FC-nél Kővári László kapusedző segítségével készülök. Nyaralni nem megyek sehova, ugyanis nem tudhatom, honnan hívnak, hova kell utaznom.

A kapus beszélt a magyar válogatottról is, szeretné mindenkorra tisztázni, hogy nem mondta le a válogatottságot. – Ha valóban lemondom, akkor hivatalos levelet írtam volna az MLSZ-be. Már az ügyvédemmel is beszéltem erről. Valóban fontolgattam, hogy lemondom a válogatottságot, de végül meggondoltam magam. A szövetségi kapitány, Lothar Matthäus azt mondta, nem látta rajtam a motiváltságot a bolgárok elleni világbajnoki selejtező előtt. Nos, a mérkőzés előtti héten 40 fokos lázzal napokig feküdtem otthon. Nem voltam túl jó színben. Ferencvárosi edzőmnek, László Csabának beszéltem erről, mondtam neki, hogy nincs szerencsém a válogatottal. Lothar Matthäus valószínűleg ezt értette félre. Szeretném, ha tisztáznánk az ügyet, mert habár öregnek érzem magam ahhoz, hogy harmadik számú kapus legyek, de azt is tudom, sehol sem adják írásba az első pozíciót.

A Fradi erősítene is. Az érkezők közül csupán Lisztes Krisztián neve merült fel. A középpályás elhagyta a Werder Brement, ám azóta nem kapott konkrét ajánlatot. Annyi bizonyos, Németországban szeretné folytatni a pályafutását, ám ha nem kap elfogadható lehetőséget, akkor ideiglenesen, öt hónapos időszakra visszatérhet egykori klubjához, a Ferencvároshoz. Mint ismeretes, a Liga Fegyelmi Bizottsága a májusi Sopron elleni Magyar Kupa-döntőben mutatott magatartásuk miatt kizárta a zöld-fehéreket a sorozat jövő évi küzdelmeiből. A határozat kézhezvétele óta az FTC Rt. vezetése továbbra sem döntött arról, hogy fellebbez-e.

– Természetesen szeretnénk indulni a következő szezonban is – mondta Tepszics Ignác, a Ferencváros sportigazgatója. – Tudjuk, hogy hibáztunk, ami a székesfehérvári Magyar Kupa-döntőben történt, még egyszer nem ismétlődhet meg. Mielőtt azonban fellebbeznénk, nagyon komolyan mérlegelnünk kell, tudni akarjuk, mire számíthatunk. Figyelembe kell vennünk az enyhítő és a súlyosbító következményeket. Mert előfordulhat, hogy a Fellebbviteli Bizottság törli az eltiltásunkat, de milliós büntetést kapunk helyette.

A ferencvárosi vezetőség lapzártánkig nem döntött arról, hogy megfellebbezi-e a Liga Fegyelmi Bizottságának döntését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában