Ország-világ

2005.06.04. 00:00

Örökítse meg a babavárás pillanatait

Naplóként és fényképalbumként szolgál az az új könyv, amely nemrég jelent meg a boltokban. A Pocakosnapló segítségével a kismamák hétről hétre követhetik magzatuk fejlődését, és saját gondolataikat is feljegyezhetik.

Kocsis Tímea

[caption id="" align="alignleft" width="118"] Őrizze meg terhessége emlékeit
[/caption]Minden nő életében meghatározó időszak a várandósság kilenc hónapja. Mivel a kismamák nagyon sok változás, vizsgálat és feladat elé néznek, nem csoda, ha rengeteg kérdésük akad. Bár számos színvonalas szakmai kiadvány sorakozik a könyvesboltokban, olyan nem nagyon akad köztük, amely saját élményeket, tapasztalatokat dolgoz fel. Simó Tímea, a Pocakosnapló szerzője összegyűjtötte saját terhességének dokumentumait, az ultrahangfelvételektől a pocakos fényképekig. Mégis úgy érezte, valami hiányzik. Szerette volna megőrizni azokat az élményeket, pillanatokat, amelyek a várandósság idején érték.

A Pocakosnaplóban ezért gondosan kijelölt helye van a babavárással kapcsolatos érzelmeknek, tapasztalatoknak, vizsgálatoknak. A kismama beírhatja a magzat fejlődésével összefüggő fontos adatokat, és beragaszthatja saját fotóit ugyanúgy, mint a kicsi ultrahangos képeit. Emellett minden héthez szakértő tájékoztatást talál a várható változásokról, vizsgálatokról. A kötet 50 darab háromdimenziós ultrahangfotóval mutatja be a baba növekedését és fejlődését. A naplót nem csak a gyermekvárás idején, hanem a szülés után, a kórházban, és az első otthon töltött hetekben is érdemes folytatni. A szerző a kispapákra is gondolt, ők külön oldalon írhatnak az apává válással kapcsolatos érzelmeikről. A megtöltött napló segítségével az anyuka néhány év múlva is könnyen felidézheti terhessége csodálatos hónapjait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában